Sellerisuppe med svampe og gorgonzola

Sellerisuppe med svampe og gorgonzola

Den stærke gorgonzola giver ekstra kant og fylde til denne lækre efterårssuppe med selleri og kantareller.

(4 pers.)

Ingredienser

  • 200 g kartofler, egnet til mos
  • 200 g knoldselleri
  • 1 løg
  • smør
  • 3 dl grønsagsbouillon
  • 5-6 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 250 g blandede svampe el. kantareller
  • salt, peber
  • 100 g gorgonzola (eller anden type blåskimmelost)
  • 1 dl hakket purløg

  1. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Skræl og hak løget. Steg kartofler, selleri og løg i smør i en kasserolle.
  2. Hæld bouillonen ved, og kog grønsagerne utildækket, indtil kartoflerne og sellerien er møre, ca. 15-20 min.
  3. Pisk grønsagerne med en elpisker eller et piskeris. Tilsæt mælk og fløde. Kog suppen i nogle min.
  4. Rens svampene, og steg dem i smør, indtil væsken er absorberet. Tilsæt salt og peber.
  5. Bland svampe med smuldret ost. Rør rundt, indtil osten er smeltet, nu skal suppen ikke koge mere. Smag til med salt og peber, og bland purløg i.