Unghane

Unghane med rabarberkompot

Server denne saftige unghane med hjemmelavet rabarberkompot og agurke-dild-creme.

UNGHANE MED RABARBERKOMPOT

6 personer

2 bornholmske unghaner

flagesalt og peber fra kværn

150 g smør

1 stort bundt frisk citrontimian

4 citroner delt i kvarter

2 dl kyllingefond

ca. 100 g smør til montering af sovs

1. Tør kyllingerne godt, og gnid dem indvendigt med salt, peber og lidt smør. Fyld dem med timian og citron.

2. Smør skindet godt med resten af smørret, og krydr med salt og peber. Sæt kyllingerne i en bradepande. Kom kyllingefonden og 1 dl vand ved.

3. Sæt dem i en 220 grader varm ovn, og lad dem stege i ca. ½ time. Hæld skyen over, skru ned til 170 grader, og steg dem yderligere ½ time.

4. Tag kyllingerne op, og pisk skyen med et par skefulde iskoldt smør. Server med rabarberkompot og agurkedild- creme.

Rabarberkompot

1 kg rabarber

1 stort løg

3 spsk. sherryeddike eller anden

vineddike

½ dl vand

5 spsk. lys rørsukker

8 korianderfrø

5 hvide peberkorn

1 tsk. salt

1. Skær rabarber og løg i grove stykker, og kom alle ingredienserne i en gryde.

2. Lad kompotten koge op, og skru helt ned for blusset. Lad den derefter simre i 30 minutter.

3. Hæld på skoldede glas. Kompotten kan holde sig ca. en uge i køleskab. Server den kold til kyllingestegen.

Agurke-dild-creme

2 agurker

salt

1 lille bæger græsk yoghurt

1 dl cremefraiche 38 %

friskkværnet peber

1 stort bundt dild

1. Skræl agurkerne, halver dem, og fjern kernerne med en ske. Drys dem let med salt, og læg dem på et viskestykke 15 minutter. Tør godt, og skær agurkerne i skiver.

2. Rør yoghurt med cremefraiche.

Unghane med rabarberkompot

3. Hak dilden helt fint, og bland med dressingen. Vend agurkeskiver i, og pynt med et par skiver agurk og sommerurter. Server til kyllingen sammen med rabarberkompot.

TIP

Lav en nem flagranke af snor, klemmer og hvidt papir.

SE OGSÅ: Hot rabarber-chili-gele

SE OGSÅ: Sprød snack med rabarber-chili-gele

SE OGSÅ: Lækker tuntartar asian style