Vaniljepandekager med syltetøj og flødeskum
Rigtige mormorpandekager går mansjældent galt i byen med.
Ca. 10-12 stk.
Ingredienser
- 200 g hvedemel
 - ½ tsk. salt
 - 1 tsk. sukker
 - korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
 - 5 dl mælk
 - 4 æg
 - 25 g smeltet smør
 - smør til bagning
 - Desuden:
 - 2 dl piskefløde
 - jordbærsyltetøj
 - sukker eller flormelis
 
- Rør hvedemel, salt, sukker, vaniljekorn-eller sukker og mælk sammentil en jævn blanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min. Rør smørret i.
 - Bag 10-12 pandekager på en pande ismeltet smør.
 - Pisk fløden til skum. Server pandekagernemed flødeskum, syltetøj ogsukker.