Vaniljeparfait

Vaniljeparfait

Vi serverer denne parfait medjordbærsauce og glaseredemandler.

4-6 personer

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 af de små bægre)
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • l piskefløde
  • Tilbehør:
  • evt. flødeskum
  • Jordbærsauce:
  • 400 g jordbær
  • 1 dl vand
  • 5 spsk sukker
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk vand
  • Glaserede mandler:
  • 100 g hele mandler
  • 5 spsk. sukker

  1. Pisk æggeblommer og flormeliscremet. Flæk vaniljestangen,skrab kornene ud,og pisk dem i æggemassen.
  2. Pisk fløden til skum, ogvend det i æggeblandingen.
  3. Kom ismassen i en fryseegnetform, og frys den mindst 6timer.
  4. Glaserede mandler:Smelt sukkeret langsomt på en pande (ikke med slip letbelægning, da sukkeret bliver meget varmt). Når det er gyldent, vendes mandlerne i. Fordel mandlerne på bagepapir,køl dem af, og serverdem til isen.
  5. Jordbærsauce:Skyl og nip jordbærrene.Skær dem evt. i kvarte, hvis deer store. Kog jordbær og vandsammen 3-4 min. Kom sukkereti og rør, til det er opløst.Udrør majsstivelsen i 2 spsk.vand, og rør det i. Kog kortigennem. Køl jordbærsaucenaf, til den er lun eller kold.Server jordbærsaucen og deglaserede mandler til vaniljeparfaiten.