Wiener-æblepandekager
Disse pandekager er gode atservere til en kop kaffe.
4 personer
Ingredienser
- 2 mellemstore æbler
 - saft af ½ citron
 - Dej:
 - 175 g hvedemel
 - 1 knsp. salt
 - 3 dl mælk
 - 6 æggeblommer
 - 2 tsk. vaniljesukker
 - 2 spsk. citronsaft
 - 6 æggehvider
 - smør til bagning
 - Tilbehør:
 - flormelis og flødeskum
 
- Skær æblerne i både, ogfjern kernehus og stilke.Skær bådene i tynde både.Dryp med citronsaft.
 - Rør hvedemel, salt ogmælk jævnt. Rør æggeblommer,vaniljesukker og citronsafti. Pisk æggehviderne, ogvend dem i.
 - Smelt lidt smør på enpande. Fordel dej herpå i ca.¾ cm tykt lag. Læg nogleskiver æble over. Bag pandekagengylden, og vend den.Bag den færdig på den andenside. Bag ikke ved for kraftigvarme.