InWear
SPONSORERET indhold

Her er de nominerede til ALT for damernes Guldknap 2019

Dygtige kræfter inden for dansk design skaber sæson efter sæson nye musthaves til både hverdag og fest. Og det skal de hyldes for. Over de næste måneder kaster vi derfor glans over modebranchen med den ærefulde pris, ALT for damernes Guldknap, som overrækkes ved et stort modeshow i august. Mød tre danske designere, som har udmærket sig særligt i modeåret, der er gået – og vær med til at bestemme, hvem prisen skal gå til.

Af: Redaktionen Foto: PR
15. maj. 2019 | Mode | ALT for damerne

Med letperlende bobler i glasset og et hav af smukke kreationer på catwalken hylder ALT for damerne traditionen tro dansk mode ved et stort show den 27. august. Her overrækkes den prestigefulde Guldknap – en pris, som gives til en dansk modevirksomhed, der har udmærket sig særligt i det forgangne år. Sidste år løb den chikke tiårsjubilar Gestuz med sejren foran den nye, innovative pige i klassen Birgitte Herskind og den pasformkyndige storcharmør Second Female.

LÆS OGSÅ: Guldknap 2019: Stem og vind præmier for 30.000 kr.

"Vi var beærede over nomineringen sidste år, og det var en stor ære at vinde Guldknappen. Hver eneste sæson arbejder vi hårdt på at levere kollektioner, der taler til vores kunder, og det at få bekræftet, at de er vilde med det, vi laver, er en fantastisk følelse," siger kreativ direktør hos Gestuz, Sanne Sehested, som modtog prisen. For vinderen er Guldknappen en blåstempling af mange måneders intensivt arbejde – ALT for damernes Guldknap er nemlig, modsat mange andre priser i modebranchen, en læserpris.

Modens sværvægtere

I år har vi nomineret tre af modebranchens absolutte sværvægtere: By Malene Birger, InWear og Munthe. Hver især kan de bryste sig af at være veletablerede brands med dedikerede fanskarer, som har formået at bevare fodfæstet i en til tider barsk modebranche. I år er det 16 år siden, at By Malene Birgers kreationer første gang var at finde på bøjlestænger landet over, mens både InWear og Munthe kan fejre henholdsvis 50 og 25 års jubilæum som danskernes darlings. Og det er lidt af en bedrift, understreger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

"Jeg har kæmpe respekt for de tre brands, som vi har valgt at nominere i år. De har været en del af det danske modebillede i mange år, fordi de hele tiden har fornyet sig og aldrig er faldet for det ”sikre” valg," forklarer hun og fortsætter: "Samtidig har de haft et tydeligt dna fra dag et, og de har holdt sig til det – også i perioder, hvor nye tendenser er kommet til, og det har været fristende at følge med strømmen. Faktisk er det dér, de har været allermest overbevisende," siger hun.

Tøj, der sidder som en drøm

Som moderedaktør på ALT for damerne bliver Gertrud Maria Bønnelykke løbende præsenteret for et hav af nye, smukke kollektioner, men i år har særligt By Malene Birger, InWear og Munthe stjålet rampelyset.

"Fælles for de tre nominerede brands er, at de kreerer tøj, der sidder som en drøm og passer til et moderne liv med alt, hvad det indebærer af arrangementer i børnehaven, møder på jobbet og byture med veninderne. Det er tre stærke brands, som har bevist deres værd, og som har formået at følge med tiden og været tro mod deres udgangspunkt på samme tid. Den balancegang er ret vanskelig at ramme," slutter ALT for damernes moderedaktør af.

Derfor er de nomineret

INWEAR

Enhver moden kvinde har et stykke InWear-tøj i klædeskabet. Gennem fem årtier har modebrandet bragt fashion til direktionsgange og storrumskontorer. Stilen har altid været klædelig og klassisk, men de senere år har feminine detaljer og sporty referencer pustet nyt liv i det gamle modebrand. Enkle snit og veltilpassede bukser, blazere og skjorter er varemærket, og den disciplin mestrer InWear fortsat til perfektion.

BY MALENE BIRGER

Arven fra grundlægger Malene Birger har været tung at løfte, men nu er brandet atter på rette vej. De stilsikre snit og print er bevaret, men kollektionerne har fået nyt internationalt udsyn. Farvevalg og print er opsigtsvækkende, og accessory-linjen er smukkere end nogensinde. By Malene Birger emmer af eksklusivitet, og enhver kvinde føler sig uovervindelig i deres powerfulde suits og ualmindeligt lækker i deres smukke festkjoler.

MUNTHE

Munthe har en særlig evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til nyskabende musthaves og statement-pieces. Især den legesyge tilgang til farver og print er kun blevet mere bemærkelsesværdig med årene. Stilen er farverig, feminin og sporty, og strik, T-shirts og kjoler er blandt brandets absolutte kernekompetencer. Der er altid overraskelser og fuldtræffere i vente, når Munthe sender en ny kollektion på gaden.

ALT for Damernes Guldknap

... er designet af Charlotte Lynggaard i 18 karat rødguld med brillanter. Mønsteret på knappen er inspireret af en antik blonde, som Charlotte har fundet på et loppemarked i Paris. Siden barndommen har den talentfulde smykkedesigner været betaget af blonder og hulbroderier, og i år relancerer hun LACE-kollektionen fra 2003 med et par spritnye tilføjelser.

Psst! Kom med til showet

Fem heldige læsere og deres ledsagere kommer til at opleve festlighederne helt tæt på, nemlig som gæster til selve Guldknapshowet den 27. august i Skuespilhuset i København. For ALT for damerne er det årets store modefestdag med unikke shows fra de tre nominerede designere, champagne og masser af dygtige modefolk. Når efterårskollektionerne er blevet vist på catwalken, løftes sløret for, hvem I læsere har stemt på som årets vinder.

Shop løs på Boozt.com

I år har vi igen allieret os med online-modegiganten Boozt.com. Her kan du se moderedaktionens favoritter fra hver af de tre nominerede brands og klikke de forskellige design direkte hjem til din hoveddør. Dine varer kan leveres inden for to dage og kan sendes gratis retur. Boozt.com har eksisteret siden 2009 og tilbyder et bredt udvalg af fashion, kids, sport og beauty. På hjemmesiden finder du hundredvis af danske og internationale mærker.

Anbefalet til dig