rotate aw21

Foto: Marco van Rijt Rotate AW 21

Denne ikoniske tøjbutik lukker efter 152 år

Efter 152 år lukker Birger Christensen den ikoniske strøgbutik – og dermed stopper salget af pels også.

I løbet af de seneste år har fokus for det traditionsrige modehus, Birger Christensen, der ligger på Strøget i København, ændret sig.

I mange år har butikken – der i 2019 fejrede 150-års jubilæum – leveret pelse til det nationale såvel som det internationale folk, men nu er det slut.

Det siger Jens Birger Christensen, som er fjerde generation i det i dag 152 år gamle modehus Birger Christensen A/S, til Børsen.

”Det er klart, at det for mig har været en følelsesladet beslutning. Jeg er jo opvokset med pels, håndværket omkring det og butikken. Og jeg elsker pels. Det var også det, der gjorde Birger Christensen kendt internationalt. Men tiderne ændrer sig, og så må vi følge med. Det har også ligget i vores strategi siden 2016, at det var den vej, vi skulle. Så det er det rigtige for virksomheden at afstå lejemålet i Østergade.”

Med andre ord er det altså slut med at sælge pelsværk. Og tid til at dreje nøglen om.

Jens Birger Christensen og Denise Christensen, der er CEO i selskabet Birger Christensen A/S, fortæller, at det har været en naturlig udvikling de seneste otte år.

I stedet for vil Jens Birger Christensen og Denise Christensen fokusere på deres to inhouse-mærker Rotate og Remain via wholesale og egen webshop, som Denise Christensen de seneste år har haft til opgave at opbygge kendskabet til.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Design og Designklassikere