ekspertråd, din sundhed, tab dig

Foto: Les Kaner

ekspertråd, din sundhed, tab dig

Bliv sund med Julie Sandlau

Drømmer du om en sund livsstil − men har du svært ved at finde tiden til det? Læs her, hvordan smykkedesigner Julie Sandlau får tid til træning og god kost i en travl hverdag.

Julie Sandlau: „Jeg besluttede at komme i mit livs form”

Barsel behøver ikke være stillesiddende. Da smykkedesigner Julie Sandlau, 37, fik sit tredje barn for et år siden, skruede hun samtidig op for træningen, for nu ville hun i form.

Hvor sund er du på en skala fra 1-10?
– Som familie ligger vi på 7-8 stykker. Men det afhænger jo af, hvad man forstår ved sundhed. I min verden er det f.eks. ikke sundt at være fanatisk. Jeg elsker god mad, og for mig er det ikke junkfood. Det skal smage, det skal være lækkert og helst økologisk. Jeg er vant til at være i god fysisk form, men sundhed er også det mentale – at jeg føler, at der er balance mellem et travlt arbejdsliv og at kunne koble helt af. Og dér er jeg virkelig blevet bedre til at give slip og ikke være så kontrolagtig inden for de sidste par år.

Hvordan spiser du ?
– Jeg spiser meget. Masser af grønt, masser af kød. Jeg er et madøre. Jeg kan stå op om natten og nærmest spise i søvne – allerhelst en skive lækkert rugbrød med en god ost.

Hvor meget motion dyrker du ?
– Jeg træner mindst fem timer om ugen : spinning, løb, pilates og hardcore bodytoning. Jeg er lige blevet 37 år, og da jeg for et år siden fik mit tredje barn, besluttede jeg, at jeg ville bruge min barsel på at komme i mit livs form. Det giver mig så meget overskud både fysisk og mentalt at få „lov” til også at prioritere mig selv. Det gør mig glad og giver mig energi til et travlt liv med tre små børn og egen virksomhed. Desværre holder jeg pause lige nu, fordi jeg skal have en knæoperation, så i øjeblikket rider jeg kun.

Hvornår kobler du allerbedst af ?
– Hver anden mandag rider jeg i skoven sammen med et hold. Det er mit
bedste frirum. To timer helt uden krav, men med frisk luft, adrenalin, nærhed med dyret og naturen. Det er en fantastisk luksus. Et langt karbad i kogende varmt vand er også godt at koble af med. Ligesom weekenderne i vores sommerhus, hvor vi absolut ingenting skal – ud over at være sammen.

Hvordan får du tid til at træne og leve sundt ?
– Jeg handler ind til hele ugen på nemlig.com. Det tager et kvarter søndag aften at klikke varerne af, som bliver leveret til døren næste dag. Det er genialt. Jeg bliver ikke fristet af impulskøb og hurtige sukkerfix, men kan træffe de rigtige valg. Og så sparer jeg så meget tid og bøvl med parkering, lange køer ved kassen, trætte børn og tunge poser – som jeg i stedet kan bruge på at træne.

Få flere tips på næste side

JULIES BEDSTE SUNDE TIPS

1 Tag en sukker pause og mærk, hvordan du har det uden alkohol og sukker. Jeg tog tre måneder fra nytår sidste år, og det gav så meget energi, da jeg var kommet over de første dages craving.

2 Brug gode, og grønne sager… i juicepresseren. Det giver masser af vitaminer, og så smager det skønt. Vi får en basiskasse fra Aarstiderne en gang om ugen − og kører presseren hver morgen.

3 Sæt dit eget træningshold... Jeg har lige fået mit tredje barn og havde ikke lyst til at snakke bleer og spise kringle en gang om ugen med mødregruppen igen. I stedet oprettede vi et privat pilateshold med en træner bare til os. Du kan gøre det samme med dine veninder, familien eller andre, du trænger til at se lidt oftere. Det er hyggeligt − og aktivt.

JULIES SUNDE UGE:

KOST
Morgenmad: Min mand Dennis sørger for, at vi får en lækker morgenmad. Ofte spejlæg, bacon, avokado og friskskåret frugt. Eller grovboller med honning eller havregrød − og altid friskpresset juice, som vi laver hver morgen.

Frokost: Foregår tit i farten, jeg vil gerne være effektiv, når jeg er på kontoret. Det er tit en rugbrødsmad med fisk som laks, sild eller makrel eller en grøn købesalat − og en banan i hånden.

Aftensmad: Vi får altid kød, bøffer, steg, kylling og tit griller vi, selv om det er uden for sæsonen. Der er altid grønt på bordet. Grønsagsstænger og en salat.
Men ligesom alle andre småbørnsfamilier spiser vi også pasta og pizza, når tiden er knap, og maven knurrer.
Sen aften: En ostemad eller en skål blandede nødder og bær.


TRÆNING
Ridning i skoven: 2 timer hver anden uge.
Ridning med min datter: 2 gange om ugen, hvor jeg trækker hesten rundt i løb i 45 minutter og får pulsen op.
Spinning: en gang om ugen.
Pilates: en gang om ugen sammen med mødregruppen.
Bodytoning: to gange om ugen.
Løb: Hvis jeg ikke har nået at komme til træning.

NAVN : Julie Sandlau, 37 år
JOB : Designer og indehaver af smykkefirmaet Julie Sandlau, som hun ejer sammen med sin mand. Se juliesandlau.com
PRIVAT : Gift med Dennis Jacobsen og mor til Dallas, Palma og Summer på otte, fem og et år. Bor i hus nord for København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil