Ren vinterhygge: Hyldebærtoddy med ingefær og enebær
SPONSORERET indhold

Ren vinterhygge: Hyldebærtoddy med ingefær og enebær

Vinteren bider endnu der ude, og derfor er der alle gode grunde til hygge inden døre med varme drikke, eller tage dem ud hvad enten du skal på ski eller bare en tur i skoven. Vi har fået fingre i en lækker opskrift på Hyldebærtoddy fra bogen 'Eddike - opskrifter, køkkenbrug, traditioner og tilblivelse' af Claus Meyer og Andreas Harder. Find den her.

Foto: Ditte Isager
05. feb. 2013 | Opskrift | BoligLiv



HYLDEBÆRTODDY MED INGEFÆR OG ENEBÆR
Det er ikke særlig svært at koge saft af hyldebær, som gøres i august måned. Men hyldebærsaft fås også som usødet eller sødet koncentrat på flaske i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker. Kombinationen af ingefær, sukker og eddike giver en enorm fyldighed, og hyldebærtoddyen kan endda også spædes op med lidt vodka.

Til 4 personer

1 l hyldebærsaft (færdigblandet)
12 enebær
6 cm ingefærrod
1 dl vodka
1/2-1 dl æblecidereddike
40-50 g sukker

Skrab skrællen af ingefærknolden og riv den fint. Knus enebærrene i en morter eller på spækbrættet. Kog begge dele op med hyldebærsaften. Tilsæt eddike og juster smagen med sukker. Umiddelbart før serveringen tilsættes vodka.

Opskriften er fra bogen ”Eddike – Opskrifter, køkkenbrug, traditioner og tilblivelse” af Claus Meyer og Andreas Harder. Andreas er desuden eddikemester på Nordhavn Eddikebryggeri, og er manden bag de fantastiske eddiker af nordiske frugter. 

Nærmeste forhandler oplyses på 38 11 12 11, mens Belle de Boskoop-, Solbær- og Kirsebæreddiken kan også købes i Irma-butikker landet over.

LÆS MERE OM EDDIKERNE