Myter om løb

Løb giver flad bagdel - og 9 andre myter om løb

Myte # 1 - Du får en flad bagdel

Nej, det passer ikke. Løbere bruger i høj grad gluteus maximus, den store ballemuskel. Se bare på sprinterne! Du aktiverer alle de store muskler i underkroppen, og hvis løbeturene skal suppleres, så prøv f.eks. squats med tung vægt.

Myte # 2 - Uden intervaller bliver du aldrig hurtig

Forkert. Du behøver absolut ikke at presse dig selv til kanten for at blive en hurtigere løber. Du kan forbedre din løbetid markant ved at træne i bakket terræn en-to gange om ugen.

Myte # 3 - Jeg er for gammel til at løbe maraton

Tværtimod med mindre du vil slå de kenyanske løbere, så er alder en fordel. Maraton kræver nemlig 95 % psyke og 5 % kondition. Min veninde Naja løb Berlin Marathon på 5:02 efter kun at have løbet træningsture på 10-12 km. Hun er 42. Well done!

Myte # 4 - Løbere får mange skader

Løb kan være hårdt, men størsteparten af alle skader skyldes overtræning og for lidt styrketræning af de vigtige løbemuskler.

Myte # 5 - Det er spild at løbe 20 minutter

Nej, det kan tværtimod rigtig godt betale sig. Du forbrænder 250 kalorier på den korte tid, hvis du løber til.

LÆS OGSÅ: Tilmeld dig ALT for damernes Kvindeløb 2013

Myte # 6 - Løb giver hængebarm

Nej, har du glemt ordet en ordentlig sportsbh?

Myte # 7 - Jeg har ikke den rigtige kropstype til løb

Kig dig omkring næste gang, du stiller op ALT for damernes kvindeløb, og se på kroppe. Store, små, brede, smalle – det er ikke altid de små, der kommer først i mål.

Myte # 8 - Barfodsløb forebygger skader

Tvivlsomt. Der er meget delte meninger om barfodsløb og hvor sundt det er. Det er utvivlsomt godt for foden at kunne bevæge sig naturligt, men fivefingers og asfalt er en dum combo. Hvorfor er det umoderne at bruge løbesko med stødabsorbering?

Myte # 9 - Løbesko koster en formue (og skal skiftes hele tiden)

Passer ikke. Hvis du kan leve med sidste års farve, kan du finde en suveræn træningssko for 400-500 kr. på udsalg. Køb eventuelt to par og skift mellem dem, så holder de stødabsorberende materialer længere. Skift efter ca. 800 km.

Myte # 10 - Kulhydrater er et must

Ja og nej. Hjernen arbejder „kun" på kulhydrater, men kroppen kan fint fungere, også selv om du holder dig mere til proteiner i en periode. P.S. Kulhydrater er som bekendt andet end hvidt brød og sukker. Go bananas!

LÆS OGSÅ: Her er løbetræningen der virkelig slanker