Sanne Salomonsen alder

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR Presse Sanne Salomonsen er aktuel som dommer i "LIVE" på DR1 hver fredag aften.

15 ting, du (måske) ikke vidste om Sanne Salomonsen

Er du - som os andre - også fan af hele Danmarks "rockmama", giver vi dig her 15 ting, du måske ikke vidste om Sanne Salomonsen. Eksempelvis at hun slet ikke hedder Sanne...

1. Hun hedder slet ikke Sanne...

Sanne er hendes kælenavn, men på hendes dåbsattest står der faktisk "Susanne Salomonsen".

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsen har sin egen opskrift på et lykkeligt kærlighedsliv

2. Hun er stenbuk

Hun blev født på Frederiksberg 30. december i 1955, hvilket gør hende til stenbuk af stjernetegn.

Om stenbukken siger man, at de er selvstændige og har gode lederevner med begge ben solidt plantet på jorden. De er meget ambitiøse, sætter deres karriere højt og arbejder hårdt. En stenbuks job er en meget stor del af deres identitet.

3. Hun flyttede hjemmefra som 16-årig

Apropos selvstændig, forlod hun far og mors trygge favn allerede som 16-årig – men hun havde heldigvis sine forældres støtte med sig.

– Min far var gammel konventionel akademiker, og min mor havde gået på husholdningsskole. Men min fede ungdom var også 1960'erne med alle hippierne og oprøret – stik mod alt det derhjemme, og jeg clashede en del med mine forældre. Det gode ved mine forældre var dog, at de lod mig leve det ud og blive musiker. Jeg tror, det skyldtes, at de inderst inde begge to gik med en musiker i maven. De var store og frie mennesker. Dannede og tolerante. De gav mig meget godt med – for eksempel at gå efter det, du ønsker, har Sanne Salomonsen fortalt til Hendes Verden


En ung Sanne med kollegaerne og veninderne, Anne Linnet og Lis Sørensen, som hun sang med i 'Anne Linnet Band' fra 1979-82. (Foto: DR)

4. Hun har aldrig lavet andet...

Hun er en af de få, der kan sige, at hun har været en del af den danske musikscene, siden hun var 15 år gammel. Det vil sige, at Danmarks ukronede rockdronning i 2020 kan fejre 50 års jubilæum i musikbranchen. Den lader vi lige stå et øjeblik...

5. Hun har overvejet et job som kassedame

Det kan være svært forestille sig Sanne Salomonsen lave andet end at synge – også for hende selv! Men efter at hun blev ramt af en blodprop i hjernen i 2006, måtte hun tage den del af sit liv op til genovervejelse.

– Vi vidste ikke, om jeg kom tilbage – eller om jeg overhovedet ville overleve. Så fandt jeg ud af, at jeg ikke længere kunne synge. Hvad skulle jeg så gøre? Jeg stod med en 9. klasses eksamen og ingen anden erfaring. Okay, så må det blive kassedame, tænkte jeg. Men så fandt jeg ud af, at jeg måtte kæmpe mig tilbage. Jeg trænede fuldstændig amok, og så kom jeg mig, har hun fortalt til Hendes Verden

6. Hun har spillet med i Huset på Christianshavn

Den populære sangerinde har af flere omgange spillet med i film og tv-serier, men vidste du, at en ung Sanne Salomonsen har været med i hele to afsnit af den ikoniske danske tv-serie Huset på Christianshavn? Her spillede hun henholdsvis "Bos veninde" (billedet, red) og en syngende "slumstormer".


Sanne Salomonsen i rollen som "Bos veninde" i serien Huset på Christianshavn (Foto: DR/Screendump).

7. Hun har gemt frysesæd fra sin afdøde hund

Ja, du læste rigtigt... Der banker et STORT hundeelskende hjerte inde i Sanne Salomonsen, har hun fortalt til Hendes Verden

– Som voksen har jeg altid haft golden retrievere, og jeg gik da også og ledte efter en tæve, for jeg har frysesæd fra min gamle hanhund, som er død. Men i 2007 fandt jeg Romeo (Sannes nuværende hund, red.) på Mallorca. Han stod bundet med en fed lænke på gaden, hvor han var sat til at dø. Sådan gør man de steder. Da jeg var gået forbi ham fem gange på en dag, gik jeg hen og tog ham med. I dag er han 12 år, og vi går meget langsomme ture sammen.

8. Livretten er sushi

Der kommer sushi på bordet, hvis Sanne Salomonsen får mulighed for at bestemme sit sidste måltid, for det er hendes yndlingsmad. Det har hun fortalt til Berlingske, da de spurgte hende om dette. Og så tilføjede hun, at der også vil være hvidløgsbrød til alle retter, for det kan man ikke få for meget af – og det må vi jo give hende ret i.

9. De største stjerner skriver sange til Sanne

Sanne Salomonsens sangstemme er uden tvivl en af de allerstørste, vi har herhjemme. Og netop derfor har nogle af landets mest succesfulde poppoeter, som Steffen Brandt, Thomas Helmig, Mads Langer og Nik og Jay, gennem årene stået i kø for at få lov at skrive sange til hende.

10. Derfor sagde Sanne ja til X Factor

Det var måske en overraskelse for nogen, at en af landets mest legendariske sangerinder sagde ja til at medvirke i et af musikbranchen til tider udskældt tv-show som X factor. Men ifølge Sanne Salomonsen handler det om, at hun hele livet har haft brug for at prøve sig selv af, har hun forklaret til ALT for damerne

– Så jeg tænkte, okay, at være dommer er en grænse, jeg skal overskride, men jeg har lyst – så nu gør jeg det. Jeg glemmer sikkert at tænke på, at jeg skal vinde, for jeg er ikke et konkurrencemenneske, men når Remee og Thomas tager teten, skal jeg sgu nok følge efter.


Sanne med sine to meddommere, Thomas Blachman og Remee (Foto: Agnete Schlichtkrull/DR Presse).

11. En god e-cigar

Mange tidligere rygere er gået over til e-cigaretter. Sanne Salomonsen tager den lige skridtet videre og er vild med at ryge en stor e-cigar OG e-pibe.

12. Har bildt folk ind, at hun var kæreste med sin hund

Den er lidt kryptisk, men faktisk god nok. For Sanne får RIGTIG ofte spørgsmålet, om hun har en mand i sit liv, så engang valgte hun simpelthen at fortælle en løgn for at få det til at holde op.

– Det var på et tidspunkt, hvor jeg blev træt af at få spørgsmålet: "Har du fået dig en kæreste?". Så jeg sagde: "Okay, jeg HAR en, jeg ser. Han bor i New York, han er amerikaner, han er rødblond, han er forretningsmand, han hedder Cooper Sullivan, og jeg elsker ham af hele mit hjerte", har hun afsløret overfor til ALT for damerne i et interviewet og uddybede først dér, at den sande historie om denne "mand" i virkeligheden var lidt noget andet:

– Det var min amerikanske golden retriever.

13. Mads Langer er hendes bror fra en anden mor

Sanne Salomonsen har mange venner i musikbranchen, men et af de nyere venskaber er også et af de helt tætte, nemlig med den 28 år yngre sanger Mads Langer.

Han skrev sangen "Overgi'r mig langsomt" til hende, som handler om tiden lige efter blodproppen og hendes møde med sønnen, Victor Ray, da hun lå på hospitalet og ikke vidste, om hun skulle dø.

– Vi er lidt som storesøster og lillebror, jeg er jo en gammel ræv, og Mads ved, at han altid kan komme til mig, hvis der er noget, han er i tvivl om, selvom han er typen, der kan det hele selv, har hun fortalt til Gaffa og uddyber videre:

– "Overgi'r Mig Langsomt" ramte mig så stærkt, at jeg ikke selv kunne synge den live, jeg tudede hele tiden, men nu glæder jeg mig til at integrere den i min live-optræden fremover. Jeg har Mads i hjertet, kommer til at se ham resten af mit liv, og vi kommer helt sikkert til at lave noget sammen igen en dag.

14. No botox (indtil videre)

I disse foranderlige tider er der to ting, der stadig er sikre: Paven bor i Rom, og Sanne Salomonsen ligner Sanne Salomonsen – også selvom tiden går og muligvis sætter sig som ekstra patina i ansigtet.

Hvor andre kendte kvinder tyer til botox og voldsommere indgreb, så snart de ser antydningen af en rynke, har Sanne Salomonsen gennem årene på den front valgt at holde sig "økologisk", som hun selv formulerer det.

I en snak med Bubber i programmet "Blind tillid" forklarer den populære sangerinde, at hun aldrig har fået lavet noget. Men hun tilføjer dog, at det måske godt kan ske en dag. Og hvis det gør, så vil det alene være for hendes egen skyld.

15. She'll be back...

Hun tror nemlig på liv efter døden og på reinkarnation. Faktisk har Sanne Salomonsen allerede levet omkring 8 til 10 tidligere liv, røbede hun også overfor Bubber i samme program.

Om Sanne Salomonsen

  • Sanne Salomonsen, født Susanne Salomonsen 1955 i Frederiksberg.
  • Fik sin proffesionelle debut som sanger i 1970'erne. Har siden fået tilnavnet "Rock mama".
  • I 1980 kom hun med i gruppen Sneakers og optrådte med store hits som "Sui Sui" og "Woodoo".
  • Hun har gennem årene udgivet 16 soloalbummer på både dansk og engelsk.
  • Har stået på scenen - også teater- og musicalscener - siden hun var barn og også i Sverige.
  • I 1985 blev hun gift med den svenske musiker Mats Ronander i 1985. Ægteskabet varede til 1992.
  • Mor til sønnen Victor Ray, som hun har med Mats Ronander, og som i dag er musiker og ofte spiller sammen med sin mor.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Musik, Lister og Sanne Salomonsen

610x200_woordy_knap2.jpeg