Smukke adventskranse
SPONSORERET indhold

20 smukke adventskranse

Klassisk, naturlig, elegant eller helt utraditionel? Lad dig inspirere af disse 20 adventskranse og lav din helt egen version af den klassiske julepynt.

Af: Redaktionen Foto: Martin Sølys, Christian Petersen, Johan Rosenmunthe, Charlotte Schmidt Olsen, PR og privat
08. nov. 2019 | Bolig | BoligLiv

Nu er det snart jul, og vi har samlet 20 meget forskellige adventskranse. Find din favorit. 

LÆS OGSÅ: Nordisk stil: Jul i naturens blide farver

1. Adventsposer fulde af lys

Adventsposer fulde af lysStyling: Dorthe Kvist, Meltdesignstudio (Foto: Martin Sølyst)

Adventsdekorationen her er lavet af papirposer fra den lokale pizzamand. Klip først et fint stjernemønster i alle poserne. Placer så et syltetøjsglas med et fyrfadslys i hver pose. Hæng evt. et keramiktal på hver. Stil dem på en flot gammel planke og pynt med kogler og fyr.

Poserne er fra pizzamanden, keramiktallene er fra Søstrene Grene, de sorte stjerner er fra Nordal, og dugen er fra Broste.

2. Sukkulenter i julefarver

Adventskranse
Styling: Dorthe Kvist, Meltdesignstudio (Foto: Martin Sølyst)

Denne krans kræver lidt fingerfærdighed men kan sagtens laves på en aften. Kransen er lavet af forskellige sukkulenter i rødlige nuancer og miniplanter i samme farveskala. Tag planterne ud af deres potter, og ryst så meget af jorden væk som muligt. Placer sukkulenter og miniplanter i en cirkel på et smukt fad. Lad blomsterhovederne vende ud af, og pak så, ligeså forsigtigt, rødderne ind i plademos, og vikl tynd ståltråd omkring. Pas på med at sætte fingeraftryk på de sukkulenter der er dækket af et gråligt skær. Når kransen er fin og rund, og alt jorden er pakket ind i mos, placerer du fire bloklys i midten af kransen.

Sukkulenter og miniplanter er fra Gartneriet Lundager og her er brugt eucheveria mix, begonia rex og hypoestes phyllostachya. Fad og lys er fra Broste. Spejlkuben er fra Aytm, og papirjuletræet og stjernen er fra Broste.

3. Blomsterkrans i rosa toner

adventskranse
Styling: Dorthe Kvist, Meltdesignstudio (Foto: Martin Sølyst)

Denne spinkle krans er bundet af gran, cypres og eukalyptus på en metalkrans med faste lysholdere. Sørg for, at hele metalringen er dækket af gran, og lad cypreskvistene hænge lidt ned fra kransen, når du binder den. Når kransen er skjult af det grønne, pynter du med små klaser af hortensiablomster, sorte bær fra kornel og tørrede strå med lyse aks. Slut af med bordeauxrøde lys og hæng kransen op i rosa bånd.

Metalkransen er fra Broste, bånd og lys er fra Søstrene Grene, den mørke vase er fra Kähler, messingtræet er fra Ferm Living, de rosa vaser er fra Søstrene Grene, og messingfadet er fra H&M Home.

4. Kølig isvinter

adventskranse
Styling: Dorthe Kvist, Meltdesignstudio (Foto: Martin Sølyst)

Placer fire forskellige smukke lys på et spejl. Pynt med et lille rensdyr og guldstjerner, så er adventsdekorationen hjemme på få minutter.

Spejl og lys er fra Broste, guldstjerner og glasvase er fra Nordal, glimmerrensdyr er fra Magasin, hvide lyshuse er fra Kähler, papirjuletræet er fra Søstrene Grene, og spejlene på væggen er fra H&M Home.

5. Den botaniske adventskrans

adventskranse

En grøn sag som denne er meget nemmere at lave, end den ser ud til, og den giver en smuk stemning af natur og eventyrskov i stuen. Du skal bruge en netkrans af metal med lysholdere. Start med at lægge plademos i bunden. Derefter planter du forskellige miniplanter, der skal hænge ud over siderne. Fyld ud med plademos, og fastgør det hele med tynd ståltråd, som du vikler omkring hele kransen. Pynt med messingfigurer og efeuranker, som du stikker i kransen ved snørernes start og vikler omkring dem, så det ligner, at den klatrer op af sig selv. Hæng kransen op i lædersnører.

Metalkransen er fra madleys.dk, som kan oplyse nærmeste forhandler. Miniplanterne er fra Gartneriet Lundager, her er brugt forskellige efeu hedera helix mix, og hængeplanterne er perler på snor og hjerteranke. Lædersnøren er fra Søstrene Grene, og messingfigurerne er fra Ferm Living. Lys, hørserviet, tekande, krus og tallerkner er fra Broste. Glasskålen og metalstjernen er fra Nordal, og lysestagen er fra Stilleben.

6. Adventskrans i rosa toner

Adventskranse
Styling: Bente Halkjær (Foto: Kira Brandt) 

Bind en flot og frodig krans med blomster og grene i rødlige og grågrønne nuancer og lys i en matchende farve – det giver en smuk og harmonisk adventskrans. Du skal bruge en halmkrans, der er 24 cm i diameter, 4 lysspyd, 4 rosa lys, hortensia m. rødlige blomster, samt forskellige typer eukalyptusgrene, gerne rødlige Mimosa baleyana (har endnu ikke et dansk navn).

Du klipper blomster og grene i korte stykker af nogenlunde samme længde. Sno blomster-tråd nogle gange om halmkransen, så den er fastgjort. Bind blomster og grene til kransen, én til to ad gangen, idet du blander de forskellige plantematerialer. Husk at dække siderne også. Lav en usynlig afslutning ved at gemme de sidste stilke under de første blomster og kviste. Slut af ved at vikle blomstertråd et par gange om kransen, så alle blomster holdes fast. Sæt lys i spyddene, og stik dem i kransen.

7.  Hængende have

Adventskranse
Styling: Bente Halkjær (Foto: Kira Brandt)

Det ser fint ud, når adventskransen hænger i loftet. Denne hængende krans består blot af brudeslør med kniplingsfine blomster, der tørrer på smukkeste vis. Du skal bruge elefanttråd eller kraftig ståltråd, blomstertape, blomstertråd, blåt bånd, 4 holdere til juletræslys, 4 grågrønne juletræslys og brudeslør. 

Form en krans i elefant- eller ståltråd på cirka 20 centimeter i diameter. Fastgør blomstertråd til kransen ved at sno den rundt nogle gange. Klip brudeslør i små kviste, og bind dem til kransen med blomstertråd, én til to ad gangen. Bind blomsterne hele vejen rundt, da bunden af kransen også kan ses, når den kommer op at hænge. Saml kransen ved forsigtigt at skubbe de sidste stængler ind under kransens første blomster. Sno blomstertråd et par gange om kransen, så den er hæftet. Bind bånd til kransen, sæt lysene i, og hæng den op. Tip: Vil du have et mere klassisk udtryk, kan du bruge hvide lys og røde bånd.

8. Buttet lysfest 

Adventskranse

Styling: Bente Halkjær (Foto: Kira Brandt) 

Det er vældig nemt at lave en adventskrans med oasis, for her stikker du blot blomster og grene direkte i kransen. Hvis du holder oasissen våd, holder blomsterne sig friske i lang tid. Kransen her er holdt i grønne og hvide toner med såvel planter fra haven som mere eksotiske vækster. Du skal bruge oasiskrans, 4 lysholdere, 4 blå lys, hortensia m. grønlige blomsterhoveder, snebær, blåbærris, eukalyptus og leucadendron.

Læg oasiskransen i en balje vand, så den bliver mættet. Placer lysholderne i kransen. Klip alle plantestænglerne forholdsvis korte, og stik dem i kransen én ad gangen. Bland de forskellige grentyper, så du får en flot og ¬harmonisk krans. Sæt lys i den færdige krans.

9. Et juleeventyr som adventskrans

Adventskranse
Styling: Bente Halkjær (Foto: Kira Brandt)

Lav nemt og hurtigt en charmerende advents-dekoration, der får fin og eventyrlig stemning med mos og træer mellem lysene. Du skal bruge et fad, mos, 4 mintgrønne bloklys, lærkegrene med kogler, snebærkviste, kviste med røde frugter, fx dværgmispel eller tjørn, ellekogler og små plastikjuletræer.

Placer lysene på fadet, og dæk resten af fadet med mos, gerne med en smule niveauforskel, så det ligner et let bakket landskab. Pynt med kogler, bær og små juletræer, så dekorationen bliver til en lille skov. Vand mosset en gang imellem. Tip: Brug forskellige typer mos og eventuelt lav for at skabe variation i bunden.

10. Adventskrans med blomster

adventskranse
Foto: Broste/PR

Er du mere til en farverig og frisk adventskrans, kan du lave denne flotte adventskrans af flet og smukke blomster. Denne krans er fra Broste, som også har en masse flotte stearinlys i deres julekollektion. Tip: Hvis du vil være sikker på at blomsterne ikke visner, kan du købe flotte plastik blomster. 

11. Den store adventskrans med gran

adventskranse

Foto: Butik Norregård anno 2012 

Du kan lade dig inspirerer af denne ekstravagante bordpynt og lave en stor adventskrans på spisebordet. Det, du skal bruge, er en masse flot gran, lysestager og flotte vinterblomst. Du kan evt. tilføje noget af dit julepynt i dekorationen for at give den noget farve.

12. Adventskrans med fødselsdagslys

adventskranseFoto: mamaskram.blogspot.dk

Er du typen, som altid glemmer at tænde adventskransen, kan du lave denne fine mini-adventskrans. Det eneste, du skal bruge, er små fødselsdagslys, som du kan købe i supermarkedet og en pakke tændstikker. Hvis du vil gøre lidt mere ud af det, kan du dekorere tændstikæsken med gavepapir.

13. Adventskrans i trækasse med mos

adventskranse

Foto: Ib Laursen/PR

Buddet på en advents-"krans" fra Ib Laursen er fin og enkelt. Hvis du ikke har tid til det helt store kreative projekt, kan du lave denne af en trækasse, mos og stearinlys. Alt på billedet kan købes hos Ib Laursen.

14. Den spiselige adventskrans

adventskranse

Foto: Vibeke Design

Denne rustikke adventskrans er blevet lavet i en gammel kagedåse og pyntet med smukt grønt gran og lækre æbler. I løbet af december kan du spise af din adventskrans som et sundere tiltag i stedet for den lækre julekonfekt.

15. Den rå adventskrans

adventskranse

Foto: House Doctor/PR

House Doctor har lavet denne flotte adventskrans med farvet julekugler og har tilføjet lidt vintage stil med farvet glas. For at gøre den lidt mere julet er der også brugt kogler fra naturen. Alt på billedet kan købes hos House Doctor.

16. Den "sukkersøde" adventskrans

adventskranse

Til alle slikmunde er dette et sjovt bud på en alternativ adventskrans. Køb et stort fad og fire bloklys. På faddet kommer du nogle fine store julekugler og forskellige størrelser skåle med slik, som står blandt de flotteste små hælkede kager og muffins

LÆS OGSÅ: 16 flotte julehæklerier

17. Den nordiske adventskrans

adventskranse

Figurerne af isbjørne leder tankerne hen på en frostklar vinter i det kolde nord på denne nordisk inspireret adventsopsats. Fire sten med huller i har fået sat tynde sterinlys, såkaldte "lyspinde", i sig (dryp evt. med flydende sterin i hullet lige inden, at lyset sættes i, så det "limes" bedre fast).

18. Grankogler med sne og bloklys

adventskranse

Grankogler emmer af jul, og dette adventsbud er en god undskyldning for at komme ud i naturen og samle en masse af dem ind. Tør koglerne og spraymal dem med hvid, så det skaber en "sne-effekt". Bloklysene er en mørkegrå farve, mens lidt rød tråd viklet rundt om koglerne bryder op og skaber lidt kontrast i det ellers simple, smukke udtryk for denne version af en adventskrans.

19. Traditionel julekrans  

adventskranse

Vær sikker på julestemning med denne klassiske moskrans, som er pyntet med søde nisser, grankogler og små friske æbler. Rundt om de fire råhvide bloklys er der som prikken over i'et bundet sløjfer i tyndt, guldfarvet silkebånd.

20. Kubus-stagen som adventskrans

adventskranse

Designklassiskeren Kubus lysestage blev designet af arkitekt Mogens Lassen, og den findes i dag i et utal af danske hjem. Den er med sine fire lys oplagt at bruge under advent. Her er den sat på et flot sølvfad med ting fra naturen, der skaber julestemning, såsom grene med små grankogler på, kviste af forskellige typer af gran og smukke sten. Simpelt, men meget stemningsfuldt.

Anbefalet til dig