Juletræ

Foto: Getty Images 7 gode råd til hvordan du holder liv i dit juletræ

Sådan holder du dit juletræ frisk og grønt hele julen

Ingen jul uden juletræ. Men hvad gør du for at undgå grannåle i hele huset og sikre, at træet holder sig frisk og grønt lige til helligtrekongersdag? Få de bedste tips her.

Der er flere ting du skal være opmærksom på, når du køber et juletræ og bringer det indendørs. Vi guider dig lige her.

1. Normannsgran

Vælg en normannsgran, hvis dit juletræ skal holde sig frisk indendørs i flere uger. Tager du først dit juletræ ind den 23. december og smider det ud igen til nytår, kan du dog sagtens vælge en billigere sort, f.eks. rødgran.

2. Tre dage

Vent tre dage med at tage træet ind i stuen. Lad det stå et beskyttet sted udenfor eller i et køligt rum. Træet skal nemlig have tid til at akklimatisere sig, før det kommer ind i en varm stue – ellers begynder det at drysse med det samme.

3. Juletræsfod

Brug en juletræfod med vand og sav det nederste af stammen af, før du sætter træet i foden. Du kan eventuelt tilsætte to hovedpinepiller i form af brusetabletter til vandet. Det fungerer på samme måde som det pulver, man bruger til at holde afskårne blomster friske. Bare vær opmærksom på, at tabletterne skal indeholde stoffet acetylsalicylsyre for at virke.

LÆS OGSÅ: Her er årets 5 flotteste juletræsfødder

Vidste du at...

...en nordmannsgran tager ti år at opdyrke? Det er dobbelt så lang tid som rødgranen. Går du efter et miljørigtigt juletræ, skal du altså vælge sidstnævnte.

4. Spand

Du kan også stille træet i en spand vand de dage, den står udenfor. Ikke alle har en juletræsfod, der kan hældes vand i.

5. Nettet

Fjern først nettet fra træet, når det skal ind i stuen. Har træet stået i frostvejr, tager det et par timer, før grenene folder sig ordentligt ud. Vær da ekstra forsigtig med træet – frosne grene knækker nemt.

LÆS OGSÅ: 8 ting, du ikke vidste om dit juletræ

6. Stil juletræet

Stil juletræet langt væk fra brændeovnen og, hvis muligt, også fra husets radiatorer. Jo mere varme, træet får, jo hurtigere begynder det at drysse og se trist ud.

7. Genbrug

Genbrug træet efter jul, f.eks. ved at smøre træets grene og nåle ind i en blanding af margarine, havregryn og solsikkekerner og give det til fuglene.

Vidste du at...

...et sted mellem to en halv og tre millioner graner ender hvert år som juletræer i danskernes stuer eller i haver med elektrisk lys på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Planter, Julepynt og Udendørs julepynt

610x200_woordy_knap2.jpeg