Simremad

Braiseret gris med sennep, porre og kapers

En mindre dyr udskæring på grisen bliver mør og intens, når den får tid nok. Gå til din slagter, og vælg et stykke kød af god kvalitet.

Ingredienser

  • Ca. 1,4 kg hel revelsbensteg
  • 2 spsk dijonsennep
  • salt, peber og evt. stødt allehånde
  • 1 dl groft hakket persille
  • ½ knoldselleri
  • 3-4 gulerødder
  • 1 porre
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 laurbærblad
  • 2-3 spsk kapers
  • 1 dl groft hakket kørvel eller persille
  • Tilbehør: f.eks. rodfrugtmos eller kartofler

Sådan gør du

  1. Skær ben og eventuelt brusk fra revelsbenstegen – få gerne din slagter til at gøre det for dig. Giv stegen et snit hele vejen igennem på tværs, men stop ½-1 cm fra kanten, så stegen stadig hænger sammen, når du folder den ud til dobbelt størrelse.
  2. Smør med rigeligt dijonsennep og krydr med salt, allehånde og hakket persille. Rul stegen sammen, og bind den med kødsnor. (På billedet er stegen delt i to stykker, men hvis du for eksempel har en oval støbejernsgryde, kan du bare beholde den hel). Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i grove stykker.
  3. Skær lidt af top og bund af porren, og skær porre i stykker af 3-4 cm. Pil og skær hvidløgsfedene i skiver.
  4. Brun stegen i en gryde med olivenolie. Kom laurbærblad og hvidløg ved, og hæld vand på så det dækker 2/3 dele op omkring kødet. Læg låg på og lad det simre ved stille varme ca. 1½ time til kødet er lækkert mørt. Når der er 35 minutter tilbage af tilberedningstiden tilsættes porre og selleri, som koger mørt sammen med kødet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis der mangler. Krydr skyen med salt, peber, kapers, kørvel eller persille. Fjern kødsnoren, og skær skiver af stegen. Server med grønstager, kapers og sky. Spis for eksempel rodfrugtmos eller kartofler til.
  5. PRØV OGSÅ: Smørstegt kål i gorgonzolasauce med bagte lød