Smørstegt kål i gorgonzolasauce med bagte løg
SPONSORERET indhold

Smørstegt kål i gorgonzolasauce med bagte løg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du kan sagtens servere kål for gæster – den skal bare have den rette tilberedning og tilbehør.

Af: Frantz Maurice Scott Lundby
26. feb. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Stegetid: 10 min.
Kogetid: 10 min.
Tid i alt: 30 min.

400 g rosenkål
200 g palmekål
50 g smør
1 skalotteløg (20 g), finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl hvidvin
100 g gorgonzola
1 dl fløde
4 spsk olivenolie
2 rødløg
2 spsk hindbær (eller
andre bær)
ærteskud (eller andre spirer)
salt og peber

Sådan gør du

Rens og kog rosenkålene i letsaltet vand i cirka 5-8 minutter, til de er næsten møre.

Snit palmekålen, og steg den i smør på panden sammen med rosenkålene ved svag varme. Steg dem i cirka 10 minutter. Krydr med salt og peber.

Sauter løg og hvidløg i 2 spsk olivenolie i en gryde. Hæld hvidvin på, og lad det koge stille og roligt op. Kom gorgonzola og fløde i gryden, og lad det smelte.

Skær rødløg i både, og vend i 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Bag løgbådene i ovnfast fad i cirka 12 minutter ved 200 grader.

Server de smørstegte kål med gorgonzolasauce, bagte løg, bær og ærteskud.


PRØV OGSÅ: Miniburgere med løgkompot og gorgonzola

PRØV OGSÅ: Kål med mandler

PRØV OGSÅ: Pizza med gorgonzola, rucola og pærer