Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Dampet laks med dildsovs og asparges
Foto: Columbus Leth Dampet laks med dildsovs og asparges

Dampet laks med dildsovs og asparges

Dampet laks med dildsovs og asparges

Server dampet laks med grønt og sauce, og du har et festmåltid.

plate 4
printer Print

Dampet laks:
600 g laksefileter (4 stk.)
1 bundt forårsløg
10 g ingefær
½ citron, saft heraf
4 dl vand
salt og friskkværnet peber
700 g grønne asparges

Dildsovs:
1 skalotteløg (ca. 30 g)
½ dl tør hvidvin
½ øko-citron, skal og saft heraf
½ dl piskefløde
125 g blødt smør
1 lille håndfuld dild
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Start med at tage smørret ud af køleskabet! Skær smørret i tern, og lad det stå og passe sig selv ved stuetemperatur og blive blødt.

Dampet laks:
Gør laksen parat. Skær forårsløgene i mindre stykker, og læg dem i bunden af en sauterpande med låg sammen med finthakket ingefær. 

Læg laksefileterne ovenpå, drys med salt og peber, og tilsæt citronsaft og ca. 4 dl vand. Bring vandet i kog uden låg på. 

Når vandet koger, lægger du låget på og skruer ned for varmen. Lad hele herligheden simre under låg i ca. 8 minutter, eller til laksen har fået små hvide dråber på toppen. 

Fisk laks og forårsløg op, og læg dem til side på en tallerken.

Asparges:
Knæk den grove ende af aspargesene, og læg dem i en skål. Drys med salt, og overhæld med kogende vand. 

Lad dem ligge i vandet i et par minutter, og hæld herefter vandet fra. Hæld koldt vand over aspargesene.

Dildsovs:
Hak skalotteløget fint, og kom det i en kasserolle med vin, citronsaft og -skal. Kog op, og lad det koge ind til cirka 1 spsk. Tag kasserollen af varmen, og pisk piskefløden i. 

Skær smørret i tern, og tilsæt dem lidt ad gangen – sørg for at piske godt imens. Sæt kasserollen kort tilbage på blusset ved lav varme, hvis der er brug for det. Konsistensen skal være cremet. 

Smag til sidst til med salt og friskkværnet peber. Rør finthakket dild i inden servering.

Anret laksen sammen med aspargesene og forårsløgene på en tallerken, og fordel en venlig mængde dildsovs over.


PRØV OGSÅ: Citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette

PRØV OGSÅ: Asparges med rygeost, rejer og ramsløg

PRØV OGSÅ: Sushi: Nigiri med laks og basilikum

Se, hvad vi ellers skriver om: Laks