Peberrodssuppe med blåmuslinger

Peberrodssuppe med blåmuslinger

Muslinger er en billig spise, der smager fantastisk i en god suppe.

4

Ingredienser

  • Aioli:
  • 1 butternut squash (700 g)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • Muslingesuppe:
  • 1½ kg friske blåmuslinger
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg (200 g)
  • 1 porre (150 g)
  • 2 spsk smør
  • 4 dl hvidvin
  • 4 dl piskefløde
  • ½ rød frisk chili, finthakket
  • 20 g frisk peberrod
  • Crutoner:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 skive groft brød, skåret i tern

Sådan gør du

  1. Aioli:
  2. Skræl og del butternutsquashen i flere stykker. Skrab kernerne ud. Vend dem i lidt olivenolie, og kom dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Blend butternutsquashen med olivenolie, citronsaft og hvidløg, og smag til med salt og peber.
  3. Muslingesuppe:
  4. Skyl muslingerne i koldt vand, og kasser alle muslinger, som ikke lukker sig helt. Hak hvidløg, løg og porre fint. Smelt smør i en stor gryde, og sauter grøntsagerne deri. Tilsæt hvidvin og muslinger, og lad dem koge med låg i cirka 10 minutter, til alle muslinger er åbne.
  5. Hæld suppen over en sigte, så muslinger og grøntsager sigtes fra, og hæld væden tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde, frisk chili og revet peberrod, og lad suppen koge ind uden låg i 5-7 minutter. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld muslingerne tilbage i gryden.
  7. Croutoner:
  8. Varm en pande op med olivenolie. Kom presset hvidløg på, og steg tern af brød deri.
  9. Server muslingesuppen med hvidløgscroutoner, butternut-aioli og friske krydderurter.