-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
-
Håndlæsning: Sådan læser du fremtiden i dine hænder
-
Her er 7 tegn på, at dit hus er hjemsøgt – og tips til at slippe af med negative energier
Koteletter med rødbeder og blåskimmelost
Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det koteletter med et strejf af jul.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stege-/bagetid: 35 min.
- 2 tykke svinekoteletter
- 1 spsk. sojasovs
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 knsp. stødt nelliker
- smør og olivenolie (til stegning)
- Ovnbagte rødbeder:
- 300 g rødbeder
- 2 julesalat
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 2 æbler
- 1 spsk. balsamico
- 75 g blåskimmelost
- evt. lidt persille
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland sojasovs med krydderierne, og vend koteletterne i marinaden. Sæt dem i køleskabet i 30-60 min.
- Ovnbagte rødbeder: Skræl rødbederne, og skær dem i både.
- Skyl julesalaterne, og halvér dem på langs. Vend rødbeder og julesalat med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 20 min.
- Vask æblerne, udkern dem, og skær dem i både. Vend dem sammen med rødbederne, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 min.
- Brun koteletterne på en varm pande med lidt smør og olie. Skru ned, og steg dem i 6-10 min. efter tykkelse. Vend dem hvert andet min., eller sæt panden i ovnen.
- Tag fadet ud af ovnen, og dryp balsamico over grøntsagerne. Smuldr osten over, og drys med friskkværnet sort peber og evt. hakket persille. Servér med koteletterne.