Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æblefritter
Foto: Line Thit Klein

Æblefritter

Æblefritter

En afart af den kendte berliner, blot lidt lettere og luftigere og med syrlige æblestykker i. Drys med flormelis eller kanelsukker.

Print

Ca. 15-20 æblerfritter

2 ¾ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 ½ dl danskvand
½ tsk havsalt
1 stor æggehvide, pisket stiv
1 stort eller 2 mellemstore æbler, skrællet og skåret i små tern
solsikkeolie eller anden neutral olie til at stege i

flormelis eller kanelsukker til at drysse med.

Bland alle ingredienserne undtagen æggehviden godt sammen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen sammen med æblerne. Varm olien op i en gryde, når det syder omkring en tændstik, er den klar til friture. Kom 3-4 skefulde ad gangen ned i olien, og lad dem stege til de er lysebrune. Det tager ca. 4-5 min, ellers er olien for varm, og fritterne bliver ikke stegt ind til midten. Lad dem dryppe på fedtsugende papir og drys med sukker eller flormelis. Spis med det samme.


Se flere juleopskrifter her.