Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Cupcakes med brunsviger
Foto: Martin Dyrløv Små og fine cupcakes med kagedej og farinfyld a la brunsviger.

Cupcakes med brunsviger

Bag selv de fineste brunsvigercupcakes

I stedet for at bage én stor brunsviger har jeg lavet små, fine cupcakes med lag af kagedej og farinfyld. Flødeostecremen på toppen er pisket med farin. uhm!

clock 30 minutter
printer Print
plate 12 cupcakes

Dej:
125 g mel 
2 tsk. bagepulver 
1 knsp. salt 
125 g smør (blødt) 
100 g sukker 
2 tsk. vaniljesukker 
2 æg (str. L)

Fyld:
75 g farin
25 g smør

Topping:
100 g flødeost naturel
50 g smør (blødt)
50 g farin
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
175 g flormelis

Sådan bager du dine cupcakes:

  1. Sæt alle ingredienser ud på køkkenbordet i mindst 30 min., før du går i gang, og tænd ovnen på 175 grader.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
  3. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmikser i 2-3 min. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  4.  Rør eller vend melblandingen i, og rør kun, til det akkurat er blandet.
  5. Smelt fyldet i en lille gryde.
  6. Sæt 12 papirforme i en muffinpande, og fyld 1 spsk. dej i hver. Læg 1 tsk. fyld i hver, og fortsæt med dej og fyld, til alt er brugt, og formene er ca. ¾ fyldt.
  7. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 min. Tjek med en tandstikker, om kagerne er gennembagte, og sæt dem til afkøling på en bagerist. Topping:
  8. Pisk flødeost, smør og farin godt sammen, og lad det hvile i 10-15 min., så farinen smelter. Pisk vanilje og salt i cremen, og tilsæt sigtet flormelis til passende konsistens.
  9.  Sæt en flot top creme på hver cupcake med en sprøjtepose eller en ske.
Se, hvad vi ellers skriver om: Cupcakes, Brunsviger, Kage og Bageopskrifter