Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chai
Foto: Line Thit Klein Chai

Chai te opskrift

Den søde, krydrede indiske te serveret med varm mælk, er perfekt på en kold dag.

Print

2 dl vand

1-2 spsk sort te

1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver

5 kapsler frisk kardemomme

2 stænger hel kanel

6 hele nelliker

1 stjerneanis

1 vaniljestang

evt. et drys friskkværnet sort peber

ca 8 dl let eller sødmælk

kanel til drys

honning efter smag

Bring vandet i kog og tilsæt sort the og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under i ½ - 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og teblade fra før det fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel og server med honning til.


Se flere opskrifter her.