Chai
Foto: Line Thit Klein Chai

Chai te opskrift

Den søde, krydrede indiske te serveret med varm mælk, er perfekt på en kold dag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print

2 dl vand

1-2 spsk sort te

1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver

5 kapsler frisk kardemomme

2 stænger hel kanel

6 hele nelliker

1 stjerneanis

1 vaniljestang

evt. et drys friskkværnet sort peber

ca 8 dl let eller sødmælk

kanel til drys

honning efter smag

Bring vandet i kog og tilsæt sort the og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under i ½ - 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og teblade fra før det fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel og server med honning til.


Se flere opskrifter her.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!