![Den er intet mindre end uimodståeligt! Chokoladeroulade med smørcreme og ganache](/media/4aa7691e63b84488a650a4d5456d4e06/a1c5ac16a39e4338a815dbf19d48f441.jpg?width=400&quality=80)
Chokoladeroulade med smørcreme og ganache
Denne uimodståelige chokoladeroulade består af en sukkerbrødsbund med kakao, en gammeldags smørcreme og en silkeblød ganache.
Ingredienser
Roulade
- 4 æg
- 120 g sukker
- 40 g kakaopulver
- 40 hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- lidt sukker til drys
Smørcreme
- 150 g smør
- 125 g flormelis
- reven skal af 1 ubehandlet appelsin
Chokoladeganche
- 75 g piskefløde
- 75 g mørk chokolade
Pynt
afskallede hasselnødder
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, det tager ca. 10 minutter med en håndmixer. Bland hvedemel med kakaopulver og bagepulver, og sigt det forsigtigt i æggemassen. Fold sammen med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og bag i 8-10 minutter, til den er gylden i overfladen. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og lad den ligge lidt. Træk derefter forsigtigt papiret af bunden.
Pisk smørret blød med flormelis, til cremen er let og luftig. Tilsæt reven appelsinskal. Smør forsigtigt smørcremen ud på rouladen, og rul den stramt sammen.
Hak chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør indtil chokoladen er smeltet og du har en smuk blank ganache. Afkøl ganachen inden den hældes over rouladen. Pynt med hakkede nødder.
Tip: I stedet for chokoladeganache kan rouladen pyntes med sigtet kakaopulver eller en chokoladeglasur.