Camilla Plum

Camilla Plums sveskeroulade

En meget fin vinterkage, der smager helt vidunderligt. Må meget gerne trække et døgn, før man spiser den. Cremen i sig selv er en fin dessert, serveret i et glas.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

1 rouladebund
¾ dl kartoffelmel
1 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
Revet skal af 1 citron
3 æg, mellemstore
1,5 dl rørsukker
50 g smeltet smør

Sveskecreme:
200 g store Agen-svesker med sten
1 dl sød sherry
100 g rørsukker eller palmesukker
En citron
Flødeskum af 2,5 dl piskefløde
2 spsk. smuttede, ristede mandler eller valnødder

Bland de to slags mel, bagepulver og revet citronskal. Pisk æggehviderne til stift skum i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk så sukkeret i og pisk videre i et minut. Rør æggeblommerne i ved lav hastighed. Så snart de er fordelt, slukker man maskinen.

Vend forsigtigt melblandingen i æggene med en dejskraber og til sidst det smeltede smør. Vend rundt, til det er ensartet.

Bred dejen ud med dejskraber på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm tykkelse. Det bliver ca. 30x40 cm. Bag ved 200 grader, til bunden er lysebrun. Køl af på bagepapiret.

Sveskecreme:
Læg sveskerne i blød i sherry og 1 dl kogende vand. Tag stenene ud, når de er blødt nok op – det tager fra 2-6 timer, alt efter hvor forbenede sveskerne er. Kog sherryvandet med sukkeret til det tykner, smag til med citronsaft.

Knæk alle sveskestenene og tag kernerne ud. Hak sveskekernerne fint og selve sveskerne groft på et bræt. Gem ca. 4 svesker.

Bland med siruppen og køl helt af. Vend sveskerne med det blødtpiskede flødeskum, til det marmorerer, men ikke er helt blandet. Fordel cremen på rouladebunden og rul sammen.

Pynt med flormelis, de hele svesker og de hakkede nødder.Få mere inspiration til lækker mad http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/

Prøv også: Camilla Plums honningkage-lagkage

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!