Marcipanroulade med blåbærtrøffel
SPONSORERET indhold

Marcipanroulade med blåbærtrøffel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bær giver en dejlig syre til den fede chokolade og den søde marcipan.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2 stk. med 15-18 skiver i hver

225 g frosne blåbær
100 g sukker
½ citron, saften heraf
1¼ dl fløde2-3 spsk rom
200 g mørk chokolade, smeltet i vandbad
ca. 500 g marcipan (til 2 ruller)
300 g mørk chokolade

Sådan gør du

Anbring blåbær og sukker i en gryde, og lad blandingen simre i ca. 10 min ved svag varme, til bærrene er udkogte. Blend blandingen, og kør den igennem en sigte. Varm fløden let op, og tilsæt den langsomt den sigtede blåbærblanding sammen med rommen. Vend den smeltede chokolade i, og lad trøffelmassen sætte sig et køligt sted et par timer.

Rul halvdelen af marcipanen ud til en firkant på ca. 20 x 22 cm på et stykke bagepapir, og smør omtrent halvdelen af trøffelmassen ud over marcipanen i et mellemtyndt lag, lad de to korte sider have ca. 1,5 cm fri. Bliver det for tykt, kan det være svært at rulle rouladen sammen. Rul rouladen sammen ved at trække den ene side af bagepapiret på den lange led over mod den modsatte side, og rul den sammen til en rulle. Rund enderne lidt af, og overtræk rouladen med smeltet mørk chokolade.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Klassiske julesmåkager

Få mere inspiration til julens søde sager her