Lækker chokoladeisroulade
SPONSORERET indhold

Lækker chokoladeisroulade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vil du diske op med alle tre slags bagværk, er det rouladen, du skal starte med at bage, for den skal have tid til at køle af.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
27. jun. 2013 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

3 store æg
135 g sukker
3 spsk. kartoffelmel
3 spsk. mel
2 spsk. kakao
et lille nip salt
Til drys:
2-3 spsk. sukker
Fyld:
¾-1 l vaniljeis

  1. Pisk æg og sukker 6-7 min., indtil massen næsten er som flødeskum.
  2. Sigt kartoffelmel, mel og kakao ned i æggemassen, tilsæt salt, og vend de tørre ingredienser i æggemassen. Arbejd med lette tag, og vær opmærksom på mellommer.
  3. Bred dejen ud i et rektangel i et ca. 1 cm tykt, jævnt lag på bagepapir. Bag den ca. 5 min. midt i ovnen, den er færdig, når overfladen retter sig op igen efter et let tryk med en fingerspids. Hav et ark bagepapir, der er drysset med sukker, parat. Læg den færdige kage på dette ark med overfladen nedad og bunden opad. Vrid et viskestykke op og dæk det hele til i nogle minutter. Derefter er det nemt at trække bagepapiret af kagens bund.
  4. Når kagen er kold, dækkes den med skiver af god vaniljeis, bortset fra de yderste 8-10 cm af den ene af de korte sider. Kagen rulles sammen fra den modsatte ende, og mens du ruller, vil isen lige så stille forskubbe sig, så hele kagen er dækket. Pak rouladen ind i det bagepapir, den ligger på, og læg den straks i fryseren.