
Nem fisk i fad
Fisk i fad på sommermanér med frisk dild og godt med citron som modspil til den cremede flødesauce.
plate
4 personer
Af Marie Melchior og Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
1 kg nye små kartofler, skyllede
200 g fersk laks uden skind
8 skærisingfileter
salt og peber
2 usprøjtede citroner
2 ½ dl hvidvin
2 ½ dl fløde
1 bundt dild
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og gem dem til senere. Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær laksen i otte små stykker.
- Rul hvert stykke laks ind i en skærising filet, og læg rullerne i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og pres citronsaft udover.
- Læg de kogte kartofler mellem fiskerullerne.
- Hæld hvidvin og fløde over. Hak halvdelen af dilden, og drys over. Sæt fadet i ovnen på midterste ovnribbe i 15 minutter.
- Hak resten af dilden, og drys over lige inden servering.
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu