GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Fisk i fad
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt

Fisk i fad

Fisk i fad på sommermanér med frisk dild og godt med citron som modspil til den cremede flødesauce.

printer Print
plate 4 personer

1 kg nye små kartofler, skyllede
200 g fersk laks uden skind
8 skærisingfileter
salt og peber
2 usprøjtede citroner
2 ½ dl hvidvin
2 ½ dl fløde
1 bundt dild

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og gem dem til senere. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær laksen i otte små stykker.
  3. Rul hvert stykke laks ind i en skærising filet, og læg rullerne i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og pres citronsaft udover.
  4. Læg de kogte kartofler mellem fiskerullerne.
  5. Hæld hvidvin og fløde over. Hak halvdelen af dilden, og drys over. Sæt fadet i ovnen på midterste ovnribbe i 15 minutter.
  6. Hak resten af dilden, og drys over lige inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Sommermad, Kartofler og Hovedret