Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Frikadeller med smørdampet spidskål
Foto: Line Thit Klein Frikadeller med smørdampet spidskål

Frikadeller med smørdampet spidskål

Frikadeller med smørdampet spidskål

Frikadeller næsten som vor mormor lavede dem, sammen med mild og sødmefuld smørdampet spidskål.

en time
Print
Frikadeller til 4 personer

Frikadeller:
500 g hakket kalv & flæsk
1 ½ tsk salt
3 spsk rasp, havregryn eller hirseflager
2 spsk hvedemel
2 dl mælk
1 æg
1 mellemstort gult løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk frisk timian, finthakket
friskkværnet peber
½ tsk allehånde
smør og olie til stegning


Spidskål:
2 spsk smør
½ dl vand
1 mellemstort spidskål
200 g bælgede friske ærter
salt

Sådan laver du frikadeller

1. Begynd med at røre kødet sejt med saltet, og tilsæt så resten af ingredienserne til frikaldellerne. Farsen virker måske lidt blød, men efter en halv times hvil på køl, så sætter den sig. 

2. Smelt 2 spsk smør på en pande, og tilsæt 2 spsk neutral olie – brug evt lidt mindre hvis panden har slip-let funktion.

3. Form frikadellerne med en ske, dyppet i varmt vand og steg dem ca 4 minutter på hver side, til de er mørkgyldne på hver side.

4. Til spidskålen: Smelt smørret i en gryde med vandet. Del spidskålen i fire dele, og læg det i gryden. Damp kålen med låg på i ca 5 minutter, tilsæt ærterne og drys med salt. Server sammen med frikadellerne.

PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med skysauce og rabarber

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Aftensmad, Dansk mad, Kål og Hovedret