Grovgrød med figner og æbler
Foto: Anders Schønnemann Grovgrød med figner og æbler

Grovgrød med figner og æbler

Grovgrød med figner og æbler

Grød er både skøn morgenmad, men også et virkeligt godt mellemmåltid. Portionen rækker til to af de sultne til morgenmad eller 3-4 personer til mellemmåltid.

printer Print
plate 2

1 håndfuld mandler
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl rugflager
1 dl hirseflager
1 spsk hørfrø
2-3 dadler
1 liter koldt vand
1 nip salt

Topping:
2 æbler
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 tsk stødt kanel
evt. 2 spsk. agave
4-6 semidried figner

Sådan gør du

Rist mandlerne på en tør, varm pande. De skal være sprøde og gyldne (det er svært at se, men det tager ca. 4-6 minutter). Lad dem køle lidt, og hak dem.

Kom havre, rug, hirse og hørfrø en gryde. Hak dadlerne (kasser stenene) og kom dem med i gryden sammen med vand og salt. Kog under omrøring i 5-6 minutter.

Topping:

Skær æblerne i både,og rist dem i olie og smør. Tilsæt kanel og eventuelt agave. Skær fignerne i mindre stykker, og anret grøden toppet med figner, æbler og mandler.
Server straks.


PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med pasta

PRØV OGSÅ: Sort bønnepasta med spinat og laks

PRØV OGSÅ: Saltede ramsløgskapers