
Grovgrød med figner og æbler
Grød er både skøn morgenmad, men også et virkeligt godt mellemmåltid. Portionen rækker til to af de sultne til morgenmad eller 3-4 personer til mellemmåltid.
Ingredienser
1 håndfuld mandler
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl rugflager
1 dl hirseflager
1 spsk hørfrø
2-3 dadler
1 liter koldt vand
1 nip salt
Topping:
2 æbler
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 tsk stødt kanel
evt. 2 spsk. agave
4-6 semidried figner
Sådan gør du
Rist mandlerne på en tør, varm pande. De skal være sprøde og gyldne (det er svært at se, men det tager ca. 4-6 minutter). Lad dem køle lidt, og hak dem.
Kom havre, rug, hirse og hørfrø en gryde. Hak dadlerne (kasser stenene) og kom dem med i gryden sammen med vand og salt. Kog under omrøring i 5-6 minutter.
Topping:
Skær æblerne i både,og rist dem i olie og smør. Tilsæt kanel og eventuelt agave. Skær fignerne i mindre stykker, og anret grøden toppet med figner, æbler og mandler.
Server straks.
PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med pasta
PRØV OGSÅ: Sort bønnepasta med spinat og laks
PRØV OGSÅ: Saltede ramsløgskapers