Honningbrød
Honningbrød er lynhurtigt at blande sammen, smager vidunderligt sødt og krydret og holder sig friskt i mindst to-tre uger.
Ingredienser
350 g honning
2 dl yoghurt naturel
100 g rugmel
275 hvedemel
½ stødt stjerneanis, stødt i en morter (kan udelades)
½ tsk stødt hvid peber
2½ tsk stødt kanel
1½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt kardemomme
1½ tsk natron
100 g finthakket syltet appelsin eller pomerans
1 spsk friskrevet ingefær
2 tsk revet appelsinskal
25 g smør til formen.
Sådan gør du
Rør honning og yoghurt sammen i en skål. Bland rugmel, hvedemel, stjerneanis, hvid peber, kanel, nellike, kardemomme og natron sammen. Sigt melblandingen i honningmassen, og rør det jævnt. Tilsæt finthakket syltet appelsin, frisk ingefær og appelsinskal. Smør en stor rugbrødsform (eller 2 små rugbrødsforme) med rigeligt smør, og hæld dejen i.
Bag honningbrødet i ovnen ved 160 grader i ca. 55 min – stik i det med en lille kniv, og tjek, om det er færdigbagt, efter 45-50 minutter (brødet er færdigt, hvis der ikke hænger dej fast i kniven). Bagetiden afhænger af rugbrødsformens størrelse.
Afkøl brødet, og servér det med smør.
TIP!
Honningbrødet holder sig saftigt længst i en lufttæt pose eller boks. Når det bliver tørt, smager det også godt ristet – eller smuldret i lækker æbletrifli.
PRØV OGSÅ: Anderilettes med råsyltede rødbeder