Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Franske kager

Opskrift på knasende vandbakkelser

Knasende vandbakkelser

Maja Ambeck Vase er fuldstændig fortabt i disse små, knasende vandbakkelser – eller choux au craquelin. De er fyldt med fløjlsblød mælkechokoladecreme. Når du først smager en, stopper du ikke igen.

20-30 små kager
Print

Af Maja Ambeck Vase

Mælkechokoladecremeux:
100 g mælkechokolade
2½ æggeblommer
20 g sukker
100 g sødmælk
100 g piskefløde

Vandbakkelser:
150 g vand
60 g smør
1 spsk sukker
1 nip salt
80 g mel
2 store æg (ca. 120 g), sammenpiskede

Cookie:
80 g smør
100 g mel
100 g rørsukker

Pynt:
Frysetørret solbærpulver

Sådan gør du

Mælkechokoladecremeux: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Varm mælk og fløde op til ­lige under kogepunktet, og pisk det med æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade. Stavblend evt. massen, og kom cremeuxen i køleskabet natten over.

Vandbakkelser: Kom vand, smør, sukker og salt i en gryde, og bring det i kog. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mel. Rør rundt i dejen med en træske, indtil dejen er ensartet, blød og slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på lavt blus, og rør rundt i et minuts tid. Kom dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du rører energisk i skålen. (Massen vil først skille, men senere samle sig.) Rør dejen ensartet og elastisk. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små kugler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Cookie: Ælt alle ingredienser godt sammen. Rul dejen tyndt ud, og stik små cirkler ud af den. Læg cirklerne forsigtigt henover vandbakkelserne. Bag vandbakkelserne i 30-40 min ved 175 grader. Åbn ikke ovndøren undervejs. Lad kagerne køle helt af.

Samling og pynt: Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med chokoladecremeux. Pynt med frysetørret solbær, og server!

TIP: Foretrækker du mørk chokolade frem for mælkechokolade, så nøjes med 80 g chokolade i cremeuxen (i stedet for 100 g).

Se, hvad vi ellers skriver om: Vandbakkelser, Solbær, Chokolade og Dessert