Chokoladetærte med peanuts
SPONSORERET indhold

Chokoladetærte med peanuts

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker tærte med peanutkiksebund, karamelliserede peanuts og mørk chokoladeganache. Den fløjlsbløde, søde ganache og de knasende, salte peanuts klæder hinanden rigtigt godt og giver dig lyst til "bare et lille stykke mere"...

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
31. jan. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Bund:
100 g salte peanuts
100 g digestivekiks
50 g smør

Karamelliserede peanuts:
100 g salte peanuts
100 g sukker

Mørk chokoladeganache:
200 g mørk chokolade
af god kvalitet
200 ml piskefløde
40 g glukosesirup

Sådan laver du chokoladetærte:

Bund: Blend peanuts til groft mel, og kom det i en skål. Blend så kiks til krummer, og bland dem med nøddemelet. Smelt smør, og rør det i. Fordel massen i en rund tærteform (ca. 20 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene. Sæt bunden på køl, mens du laver fyldet.

Karamelliserede peanuts: Hak peanuts groft. Smelt sukker til karamel i en gryde, og rør peanuts i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Hak karamelmassen fint, og fordel 150 g i tærtebunden. Gem resten til pynt.

Mørk chokoladeganache: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup langsomt i kog, og hæld det over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Fordel ganachen oven på de karamelliserede peanuts, og sæt tærten i køleskabet et par timer eller natten over.


PRØV OGSÅ: Saftige gulerodsmuffins
Ved servering: Tag tærten ud af køleskabet lige inden servering, og pynt den med resten af de karamelliserede peanuts.