Saftige gulerodsmuffins
SPONSORERET indhold

Saftige gulerodsmuffins

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Svampede, saftige og dejligt krydrede gulerodsmuffins med romfulde rosiner og store stykker mørk chokolade. Oven på kagerne er fin, syrligsød ostefrosting med skyr og strejf af citron og vanilje.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
30. jan. 2015 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

ca. 10 muffins

Gulerodsmuffins:
150 g sukker
3 æg
100 g olivenolie, ca. 1 dl200 g gulerødder
250 g mandelmel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker
1 knivspids salt
50 g rosiner
50 ml god mørk rom
100 g mørk chokolade

Ostefrosting:
200 g flødeost
60 g skyr
3-4 spsk flormelis
½ vaniljestang, korn herfra
lidt citronsaft

Sådan laver du gulerodsmuffins:

Gulerodsmuffins: Pisk sukker, æg og olie sammen i en skål. Skræl gulerødderne, riv dem fint, og vrid væden fra. Rør gulerødder, mandelmel og krydderier i dejen. Bring rosiner og rom i kog i en lille gryde, skru så ned, og lad det simre et par minutter. Hak chokoladen groft, og vend til slut rosiner og chokoladestykker i. Kom dejen i muffinsforme, og bag kagerne ved 175 grader i ca. 30 min. Lad dem køle helt af.

Ostefrosting: Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag eventuelt til med mere vanilje eller citron. Kom frostingen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og pynt de afkølede kager med den.