Tærter med saltkaramel
SPONSORERET indhold

Små saltkarameltærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smørsprøde bunde fyldt med den lækreste, fløjlsbløde saltkaramelganache. Ganachen er lavet af karamelliseret hvid chokolade, altså hvid chokolade tryllet til karamel i ovnen.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
04. feb. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
8-10 små tærter

Ingredienser

Mørdej:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 knivspids salt
½ æg

Karamelliseret hvid chokoladeganache:
150 g hvid chokolade af god kvalitet
150 ml piskefløde
15 g glukosesirup
1 nip salt

Pynt: flagesalt

Sådan laver du tærter med saltkaramel

Mørdej:

  1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
  3. Beklæd små tærteringe (5½ cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
  4. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.


Karamelliseret hvid chokoladeganache:

  1. Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
  2. Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
  3. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  4. Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.

Pynt:

  1. Tag tærterne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere.
  2. Pynt med flagesalt.

TIP: Når bundene er så små, er det svært at blindbage dem. Hold derfor blot øje med dem under bagningen, og stik i dem med en gaffel, hvis de begynder at løfte sig.

Anbefalet til dig