Tærter med saltkaramel
Foto: Maja Ambeck Vase | Smørsprøde bunde fyldt med den lækreste, fløjlsbløde saltkaramelganache.
ALT for damerne

Tærte med saltkaramel

Små saltkarameltærter

Smørsprøde bunde fyldt med den lækreste, fløjlsbløde saltkaramelganache. Ganachen er lavet af karamelliseret hvid chokolade, altså hvid chokolade tryllet til karamel i ovnen.

Af Maja Ambeck Vase 04.feb.2018 Mad

8-10 små tærter

Mørdej:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 knivspids salt
½ æg

Karamelliseret hvid chokoladeganache:
150 g hvid chokolade af god kvalitet
150 ml piskefløde
15 g glukosesirup
1 nip salt

Pynt: flagesalt

Sådan laver du tærter med saltkaramel

Mørdej:

  1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
  3. Beklæd små tærteringe (5½ cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
  4. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.


Karamelliseret hvid chokoladeganache:

  1. Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
  2. Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
  3. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  4. Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.

Pynt:

  1. Tag tærterne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere.
  2. Pynt med flagesalt.

TIP: Når bundene er så små, er det svært at blindbage dem. Hold derfor blot øje med dem under bagningen, og stik i dem med en gaffel, hvis de begynder at løfte sig.

Henter...