-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Små saltkarameltærter
Smørsprøde bunde fyldt med den lækreste, fløjlsbløde saltkaramelganache.Ganachen er lavet af karamelliseret hvid chokolade, altså hvid chokolade tryllet til karamel i ovnen.
8-10 små tærter
Ingredienser
- Mørdej:
- 125 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 50 g flormelis
- 75 g smør, koldt
- 1 knivspids salt
- ½ æg
- Karamelliseret hvid chokoladeganache:
- 150 g hvid chokolade af god kvalitet
- 150 ml piskefløde
- 15 g glukosesirup
- 1 nip salt
- Pynt: flagesalt
Sådan laver du tærter med saltkaramel
- Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
- Beklæd små tærteringe (5½ cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
- Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.
Sådan laver du tærter med saltkaramel
- Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
- Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
- Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
- Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.
Sådan laver du tærter med saltkaramel
- Tag tærterne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere.
- Pynt med flagesalt.
10 fantastiske tærter
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte