Få opskriften Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade
SPONSORERET indhold

Få opskriften: Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne tunge og saftig krydderkage med gulerødder og appelsin kan laves nemt og hurtigt, hvis du tager blenderen i brug. Overhæld med lun chokoladesauce for at gøre den ekstra uimodståelig.

Af: Emil Obel Pedersen Foto: Tia Borgsmidt
22. feb. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 12 personer

Ingredienser

Krydderkage

350 g gulerødder
3 æg
175 g olie
350 g sukker
300 g hvedemel
1 nip salt
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljesukker
1 appelsin, skal heraf

Chokoladesauce 

2 dl fløde
150 g mørk chokolade 70%

Sådan gør du

Krydderkage:

  1. Blend gulerod, æg, olie og sukker helt fint sammen. Tilsæt de tørre ingredienser, og blend til dejen er jævn.
  2. Fordel dejen i en form (ca. 24x24 cm) foret med bagepapir.
  3. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 50 minutter, til en kniv kommer ren ud.
  4. Lad kagen køle helt af, før du befrier den fra formen.

Chokoladesauce:

  1. Bring fløden til kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade.
  2. Rør forsigtigt i skålen, til massen samler sig uden klumper.
  3. Lad saucen køle af, til den er lun og tyktflydende, og hæld den over kagen. Pynt evt. med spiselige blomster.

Anbefalet til dig