Få opskriften Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade
Foto: Tia Borgsmidt Opskriften er udviklet særligt til ALT for Damerne af Emil Obel fra Den Store Bagedyst.

Få opskriften Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade

Denne tunge og saftig krydderkage med gulerødder og appelsin kan laves nemt og hurtigt, hvis du tager blenderen i brug. Overhæld med lun chokoladesauce for at gøre den ekstra uimodståelig.

printer Print
plate Ca. 12 personer

Krydderkage

350 g gulerødder
3 æg
175 g olie
350 g sukker
300 g hvedemel
1 nip salt
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljesukker
1 appelsin, skal heraf

Chokoladesauce 

2 dl fløde
150 g mørk chokolade 70%

Sådan gør du

Krydderkage:

  1. Blend gulerod, æg, olie og sukker helt fint sammen. Tilsæt de tørre ingredienser, og blend til dejen er jævn.
  2. Fordel dejen i en form (ca. 24x24 cm) foret med bagepapir.
  3. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 50 minutter, til en kniv kommer ren ud.
  4. Lad kagen køle helt af, før du befrier den fra formen.

Chokoladesauce:

  1. Bring fløden til kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade.
  2. Rør forsigtigt i skålen, til massen samler sig uden klumper.
  3. Lad saucen køle af, til den er lun og tyktflydende, og hæld den over kagen. Pynt evt. med spiselige blomster.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Gulerodskage, Den Store Bagedyst, Dessert og Bageopskrifter