Minitræstammer med brændte mandler

Foto: Tia Borgsmidt Mums! Skøn julekonfekt.

Minitræstammer med brændte mandler

Når det er jul, er det så hyggeligt at lave konfekt sammen. Prøv opskriften på disse fine minitræstammer med marcipan og brændte mandler.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 12 stk.
Ingredienser

300 g marcipan, evt. med lakrids
200 g blød nougat
200 g mørk chokolade
4 spsk. hakkede brændte mandler (se opskrift herunder eller brug færdigkøbte)

Sådan gør du:

  1. Rul marcipanen ud i et rektangel på husholdningsfilm ca. 20 x 30 cm. Tryk nougaten ud på et andet stykke husholdningsfilm i samme størrelse.
  2. Læg nougaten over marcipanen, og træk filmen af. Halver rektanglen på den lange led.
  3. Skær hver af de lange stykker i 6 stykker hver. Rul sammen til 12 små roulader. Lad rouladerne trække tildækket i køleskab 1 times tid.
  4. Smelt den mørke chokolade (se bokstekst). Overtræk træstammerne, og fordel dem på husholdningsfilm. Drys hakkede, brændte mandler over. Lad chokoladen stivne.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brændte mandler

150 g mandler
150 g sukker
3 spsk. vand

  1. Kom mandler, sukker og vand i en gryde, og varm det op. Rør i det engang imellem. Når sukkeret er tørt og gråbrunt, røres der konstant, til sukkeret er smeltet og gyldent.
  2. Fordel mandlerne på bagepapir på en bageplade med to gafler. Når de er kolde, kommes de i et glas med tætsluttende låg.

3 konfekttips

  1. Temperering af chokolade: For at få et flot resultat med overtrækchokolade, er det nødvendig at temperere chokoladen. Heldigvis er det ikke svært. Hak chokoladen fint. Gem ⅓. Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste ⅓ i. Nu er chokoladen klar til overtræk.
  2. Afkøl hurtigt: Du kan stille den chokoladeovertrukne konfekt i køleskab ca. 20 min. På den måde størkner chokoladen hurtigt, og resultatet bliver bedre.
  3. Opbevaring: Kom altid konfekt i tætsluttende plastbokse eller f.eks. glas med patentlåg. Konfekt skal opbevares køligt og mørkt. Du kan godt stille det i køleskabet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Marcipan og Jul

610x200_woordy_knap2.jpeg