
Jødekager: Den bedste opskrift
Jødekager er en hurtig og lækker småkage at bage, hvis du har lyst til noget lækkert. Med en bagetid på under 10 minutter, skal du ikke vente længe, før du har en portion lækre småkager. Drys kanel på toppen - det bliver ikke lækrere.
Ingredienser
Jødekager
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid, dej: ca. 1 time
Bagetid: 6-8 min.
Opbevares i dåse.
Ingredienser:
250 g (ca. 4 dl) mel
½ tsk hjortetakssalt
150 g smør
100 g (ca. 1¼ dl) sukker
1 æg
Pynt:
æg
25 g mandler (finthakkede)
kanelsukker
Sådan bager du julens bedste jødekager
- Bland hjortetakssalt i melet og findel fedtstoffet heri.
- Tilsæt sukker og saml dejen med sammenpisket æg.
- Lad den hvile koldt 1 times tid.
- Rul dejen ud til en tynd plade og udstik kagerne med en form til runde, stjerne- eller hjerteformede kager.
- Pensl med æg og drys mandler og kanelsukker på. Læg kagerne på bagepladen med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 6-8 min.
- Lad dem svale helt, før de lægges i dåse.
Få flere opskrifter på lækre hjemmebagte julesmåkager
Fedtfattige jødekager: Sådan bager du jøde-pleskner
Julesmåkager hører ikke til den meste kalorielette, det ved vi vist alle sammen godt. Men du kan faktisk godt bage julesmåkager med færre kalorier i. Se bare denne opskrift fra 'Slank med diætisterne'-serien i Hjemmet:
Foto: Thomas Hergaard Skribent: Sandra Leigh Draznin
Jøde-Pleskner (Ca. 55 stk.)
- 2 æg
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 usprøjtet citron
- 125 g hvedemel
- Drys:
- 30 g smuttede mandler
- 1 spsk sukker
- 1 tsk stødt kanel
SÅDAN BAGER DU KALORIELETTE(RE) JØDEKAGER:
- Pisk æggene sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
- Sigt melet og rør det i.
- Hak mandlerne og bland dem med sukker og kanel.
- Sæt dejen med teskeer og god plads på bageplader med bagepapir.
- Drys med mandelblandingen og bag kagerne gyldne ved 180 grader i ca. 15 min.
- Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
- 3 stk.: 291 kJ/69 kcal.
- Protein: 2 g.
- Fedt: 2 g.
- Kulhydrat: 12 g.
- Fibre: 0 g.