Jødekager
Foto: Thomas Hergaard | Sprøde og søde jødekager er ægte julehygge.
Hjemmet

Jødekager - opskrift fra Hjemmet

Jødekager: Den bedste opskrift

Jødekager er en hurtig og lækker dessert at lave til dig, der har lyst til noget lækkert. Med en bagetid på under 10 minutter, skal du ikke vente længe, før du har en portion lækre småkager. Drys kanel på toppen - det bliver ikke lækrere.

Af Hanne Bloch 05.nov.2017 Mad

(ca. 45 stk.)

Jødekager

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid, dej: ca. 1 time

Bagetid: 6-8 min.
Opbevares i dåse.

Ingredienser:
250 g (ca. 4 dl) mel
½ tsk hjortetakssalt
150 g smør
100 g (ca. 1¼ dl) sukker
1 æg

Pynt:
æg
25 g mandler (finthakkede)
kanelsukker

Sådan bager du julens bedste jødekager

  1. Bland hjortetakssalt i melet og findel fedtstoffet heri.
  2. Tilsæt sukker og saml dejen med sammenpisket æg.
  3. Lad den hvile koldt 1 times tid.
  4. Rul dejen ud til en tynd plade og udstik kagerne med en form til runde, stjerne- eller hjerteformede kager.
  5. Pensl med æg og drys mandler og kanelsukker på. Læg kagerne på bagepladen med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 6-8 min.
  6. Lad dem svale helt, før de lægges i dåse.

Få flere opskrifter på lækre hjemmebagte julesmåkager

Henter...