-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Jødekager: Den bedste opskrift
Jødekager er en hurtig og lækker småkage at bage, hvis du har lyst til noget lækkert. Med en bagetid på under 10 minutter, skal du ikke vente længe, før du har en portion lækre småkager. Drys kanel på toppen - det bliver ikke lækrere.
(ca. 45 stk.)
Total:1 time 17 minutter
Arbejdstid:1 time 10 minutter
Jødekager
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid, dej: ca. 1 time
- Bagetid: 6-8 min.
- Opbevares i dåse.
- Ingredienser:
- 250 g (ca. 4 dl) mel
- ½ tsk hjortetakssalt
- 150 g smør
- 100 g (ca. 1¼ dl) sukker
- 1 æg
- Pynt:
- æg
- 25 g mandler (finthakkede)
- kanelsukker
Sådan bager du julens bedste jødekager
- Bland hjortetakssalt i melet og findel fedtstoffet heri.
- Tilsæt sukker og saml dejen med sammenpisket æg.
- Lad den hvile koldt 1 times tid.
- Rul dejen ud til en tynd plade og udstik kagerne med en form til runde, stjerne- eller hjerteformede kager.
- Pensl med æg og drys mandler og kanelsukker på. Læg kagerne på bagepladen med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 6-8 min.
- Lad dem svale helt, før de lægges i dåse.
Fedtfattige jødekager: Sådan bager du jøde-pleskner
Julesmåkager hører ikke til den meste kalorielette, det ved vi vist alle sammen godt. Men du kan faktisk godt bage julesmåkager med færre kalorier i. Se bare denne opskrift fra 'Slank med diætisterne'-serien i Hjemmet:
Foto: Thomas Hergaard Skribent: Sandra Leigh Draznin
Jøde-Pleskner (Ca. 55 stk.)
- 2 æg
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 usprøjtet citron
- 125 g hvedemel
- Drys:
- 30 g smuttede mandler
- 1 spsk sukker
- 1 tsk stødt kanel
SÅDAN BAGER DU KALORIELETTE(RE) JØDEKAGER:
- Pisk æggene sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
- Sigt melet og rør det i.
- Hak mandlerne og bland dem med sukker og kanel.
- Sæt dejen med teskeer og god plads på bageplader med bagepapir.
- Drys med mandelblandingen og bag kagerne gyldne ved 180 grader i ca. 15 min.
- Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
- 3 stk.: 291 kJ/69 kcal.
- Protein: 2 g.
- Fedt: 2 g.
- Kulhydrat: 12 g.
- Fibre: 0 g.
Julens bedste småkager
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt