Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fedtebrød med romglasur
Foto: Thomas Hergaard Gammeldags fedtebrød - sådan ser de ud.

Opskrift på fedtebrød med romglasur

Fedtebrød med romglasur

Her får du opskriften på gammeldags fedtebrød med romglasur - præcis som mormor lavede dem.

20 minutter
Print
Ca. 50 stk. fedtebrød med romglasur

Fedtebrød 

250 g mel (godt 4 dl)
½ tsk hjortetakssalt
250 g smør
150 g sukker (knap 2 dl)
150 g kokosmel (4 dl)

Glasur

225 g flormelis
3-4 spsk rom
samt vand

Sådan laver du fedtebrød med romglasur

  1. Bland mel og hjortetakssalt og findel fedtstoffet heri.
  2. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt hurtigt dejen sammen.
  3. Rul dejen i tommelfingertykke stænger, tryk dem lidt fladere.
  4. Bag stængerne ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Rør glasur af flormelis og rom samt lidt vand til passende konsistens.
  6. Glasér stængerne, mens de endnu er varme, skær dem herefter i skrå snitter.

Tip til opbevaring

Fedtebrød bør opbevares i en god gammeldags juledåse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Småkager, Kage og Mormormad