-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
Når duften af gammeldags klejner spreder sig, er det for alvor jul. Du får her den bedste opskrift på klejner, nemlig farmors - og den vil du absolut ikke gå glip af. De tykke, sprøde klejner kan serveres med et drys flormelis.
Ca. 60 klejner
Total:1 minutt
Arbejdstid:1 minutt
Ingredienser
- ca. 350 g hvedemel
- 1⁄2 tsk stødt kardemomme
- 1⁄4 tsk salt
- 100 g sukker
- 1 usprøjtet citron
- 100 g koldt smør
- 2 æg
- 1⁄2 dl fløde
- 1 liter smagsneutral olie til stegning
- evt. flormelis
Sådan laver du julens bedste klejner
- Bland hvedemel med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde, men bløde smør i dejen. Rør derefter æg og fløde i dejen for at samle den.
- Pak din portion dej ind og lad den hvile koldt i mindst 1⁄2 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd plade, skær dejen ud i rudeformede stykker med en klejnerulle eller almindelig kniv. Giv dem dertil et snit på midten på den lange led.
- Vrid klejnerne og kog klejnerne dem gyldne i 180 grader varm, smagsneutral olie, 6-8 stykker ad gangen. Når du koger klejner, så sørg for, at olien har den rigtige temperatur, da de mange klejner ellers blot vil optage alt olien i stedet for at blive kogt.
- Tag klejnerne op og læg alle klejnerne på noget fedtsugende papir, såsom madpapir eller køkkenrulle.
- Når de kogte klejner er helt afkølet, læg dem så i en tætlukket kagedåse med fedtsugende papir.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
SE OGSÅ:ALT.DK's store juleunivers