Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Julens bedste klejner - opskrift
Foto: Thomas Hergaard Her er opskriften på julens bedste klejner.

Klejner: julens bedste opskrift

Julens bedste klejner

De lækre tykke klejner kan serveres med et drys flormelis. Når klejnerne koges, bliver der for alvor julestemning. Du vil ikke gå glip af denne opskrift.

Ca. 60 klejner
Print

Julens bedste klejner

ca. 350 g hvedemel
1⁄2 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk salt
100 g sukker
1 usprøjtet citron
100 g koldt smør
2 æg
1⁄2 dl fløde
1 liter olie til stegning
evt. flormelis

Sådan laver du julens bedste klejner

  1. Bland melet med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde smør i og saml dejen med æg og fløde.
  2. Pak dejen ind og lad den hvile koldt – mindst 1⁄2 time. Rul dejen ud til en tynd plade, skær den ud i rudeformede stykker med en klejnerulle eller kniv, og giv dem et snit på midten på den lange led.
  3. Vrid klejnerne og bag dem gyldne i varm olie (180 grader) – 6-8 stykker ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys evt. med flormelis.

SE OGSÅ: ALT.DK's store juleunivers

LÆS OGSÅ: De hyggeligste julemarkeder 2017

LÆS OGSÅ: Julebag i lange baner: Mette Blomsterbergs opskrifter

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Jul og Mormormad