
Klejner: julens bedste opskrift
Julens bedste klejner
De lækre tykke klejner kan serveres med et drys flormelis. Når klejnerne koges, bliver der for alvor julestemning. Du vil ikke gå glip af denne opskrift.
plate
Ca. 60 klejner
Ingredienser
Julens bedste klejner
ca. 350 g hvedemel
1⁄2 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk salt
100 g sukker
1 usprøjtet citron
100 g koldt smør
2 æg
1⁄2 dl fløde
1 liter olie til stegning
evt. flormelis
Sådan laver du julens bedste klejner
- Bland melet med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde smør i og saml dejen med æg og fløde.
- Pak dejen ind og lad den hvile koldt – mindst 1⁄2 time. Rul dejen ud til en tynd plade, skær den ud i rudeformede stykker med en klejnerulle eller kniv, og giv dem et snit på midten på den lange led.
- Vrid klejnerne og bag dem gyldne i varm olie (180 grader) – 6-8 stykker ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys evt. med flormelis.
SE OGSÅ: ALT.DK's store juleunivers
LÆS OGSÅ: Julebag i lange baner: Mette Blomsterbergs opskrifter
Tip
Udstik evt. dejen i ringe, hjerter eller stjerner, eller skær den blot i aflange stykker.
Julens dejligste opskrifter
Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Mormormad, Julesmåkager og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: