Opskrift på Mette Blomsterbergs brunkager
SPONSORERET indhold

Blomsterbergs brunkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mette Blomsterbergs brunkager vil helt sikkert vække begejstring på julebordet. Brunkager er en klassiker blandt julesmåkagerne og en fast tradition ved juletid i Danmark. En bred palette af julekrydderier giver småkagerne den helt rigtige duft og smag...

Af: Mette Blomsterberg Foto: John Bendtsen
15. dec. 2021 | Mad | ALT for damerne
Ca. 90 stk | Total: 11 min

Ingredienser

Mette Blomsterbergs brunkager

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g farin
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 500 g hvedemel
  • 60 g syltet appelsin i tern
  • 150 g hele mandler
  • 25 g usaltede pistaciekerner
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk koldt vand.



Sådan laver du Blomsterbergs brunkager

  1. Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader. Tag gryden af varmen.
  2. Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder.
  3. Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.
  4. Kom dejen i en beholder, 18x18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir.
  5. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner.
  6. Hver bane skæres i tynde, men hele skiver og bages på bagepapir ved 180 grader i ca. 9-12 minutter.
  7. Brunkagerne afkøles efterfølgende på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.

TIP: Pak brunkagedejen smukt ind i cellofan og sløjfer i begge ender – en fantastisk værtindegave. Prøv også: Spiselige julegaver: 16 søde gaver du selv kan sylte, bage og brygge

SE OGSÅ: Julebag i lange baner: Mette Blomsterbergs opskrifter

SE OGSÅ: ALT.DK's store juleunivers

Anbefalet til dig