Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Muslinge–'bygotto' med vesterhavsost, porre, gulerod og timian
Foto: Ard Jongsma Muslinge–'bygotto' med vesterhavsost, porre, gulerod og timian

Muslinge–'bygotto' med vesterhavsost, porre, gulerod og timian

Muslinge–'bygotto' med vesterhavsost, porre, gulerod og timian

En mættende mundfuld med grøntsager og ost

4
Print

2 spsk. finthakket skalotteløg
1 spsk. finthakket hvidløg
200 g perlebyg
½ liter fiske– eller hønsebouillon
1 kg blåmuslinger
ca. 100 g fintrevet vesterhavsost (parmesan eller lignende kan også bruges)
150 g fintsnittet gulerod
2 spsk æbleeddike
150 g fintsnittede porrer
et bundt frisk timian

Sådan gør du

Bygotto
Svits finthakket løg og hvidløg i en gryde i lidt olie, uden at det tager farve. Tilsæt perlebyg og bouillon, og lad det simre under jævnlig omrøring – spæd løbende op med vand efter behov, hvis gryden er ved at koge tør.

Muslinger
Rens muslingerne som beskrevet i den første opskrift. Kom de ordnede muslinger, finsnittet gulerod og eddike i en gryde, og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, som ikke har åbnet sig.

Hæld væden fra muslingerne i bygottoen, og lad muslinger og gulerod blive i gryden under låg indtil servering.

Ved servering
Vend fintrevet ost i bygottoen, og smag til med salt, peber og æbleeddike. Vend de fintsnittede porrer i. Hvis bygottoen er blevet for tør, så juster med lidt kogende vand – den skal være cremet.

Læg bygottoen i bunden af et fad, fordel muslinger og gulerod ud over, og drys med masser af frisk timian.

PRØV OGSÅ muslinger med bagte tomater, purløg og æggecreme

FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/