Sommerroulade med jordbær

Sommerroulade med jordbær - opskrift fra Hjemmet

Sommerroulade med jordbær

Denne lækre marengsroulade med nødder er fyldt med flødeskum og jordbær. Servér den umiddelbart efter rulningen, eller læg den i fryseren og servér den let frossen. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 25 min. Fryse-egnet

printer Print
plate Ca. 8 personer

6 æggehvider
150 g flormelis (3 dl)
2 dl hasselnøddekerner (finthakkede)
50 g majsstivelse
Fyld:
4 dl piskefløde
½ kg jordbær
sukker (efter smag)
Pynt:
1 dl piskefløde, jordbær og citronmelisseblade

  1. Begynd med jordbærrene: Skyl og nip dem, tag nogle stykker fra til pynt. Skær resten af bærrene i skiver og vend sukker i.
  2. Rouladen:
  3. Pisk æggehviderne til skum og pisk derefter flormelissen i lidt ad gangen. Bland ca. halvdelen af de hakkede nødder med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen. Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til én stor flade. Drys resten af nøderne på.
  4. Sæt bagværket i ovnen ved 175 grader og bag det i 20-25 min., eller til overfladen er svagt gylden. Vend den bagte kage ud på et stykke bagepapir – oversiden vender nu nedad. Læg et rent viskestykke over, og lad kagen svale.
  5. Fyld:
  6. Pisk fløden til skum. Tag lidt fra til pynt. Kom flødeskum over rouladebunden og drys de skivede jordbær på. Rul sammen til en roulade.
  7. Hvis rouladen skal serveres med det samme, pyntes den med flødeskum og hele bær.
  8. Skal rouladen serveres senere, kan den fryses. Tag den op, en times tid før den serveres, og pynt den med flødeskum og bær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Roulade og Dessert