
Sommerroulade med jordbær - opskrift fra Hjemmet
Sommerroulade med jordbær
Denne lækre marengsroulade med nødder er fyldt med flødeskum og jordbær. Servér den umiddelbart efter rulningen, eller læg den i fryseren og servér den let frossen. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 25 min. Fryse-egnet
plate
Ca. 8 personer
Ingredienser
6 æggehvider
150 g flormelis (3 dl)
2 dl hasselnøddekerner (finthakkede)
50 g majsstivelse
Fyld:
4 dl piskefløde
½ kg jordbær
sukker (efter smag)
Pynt:
1 dl piskefløde, jordbær og citronmelisseblade
- Begynd med jordbærrene: Skyl og nip dem, tag nogle stykker fra til pynt. Skær resten af bærrene i skiver og vend sukker i.
- Rouladen:
- Pisk æggehviderne til skum og pisk derefter flormelissen i lidt ad gangen. Bland ca. halvdelen af de hakkede nødder med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen. Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til én stor flade. Drys resten af nøderne på.
- Sæt bagværket i ovnen ved 175 grader og bag det i 20-25 min., eller til overfladen er svagt gylden. Vend den bagte kage ud på et stykke bagepapir – oversiden vender nu nedad. Læg et rent viskestykke over, og lad kagen svale.
- Fyld:
- Pisk fløden til skum. Tag lidt fra til pynt. Kom flødeskum over rouladebunden og drys de skivede jordbær på. Rul sammen til en roulade.
- Hvis rouladen skal serveres med det samme, pyntes den med flødeskum og hele bær.
- Skal rouladen serveres senere, kan den fryses. Tag den op, en times tid før den serveres, og pynt den med flødeskum og bær.
Få vores NYHEDSBREV: