Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Foto: Maria Warnke Nørregaard Find den sunde klassiker her.

Sund lørdagskylling

Klassikeren lørdagskylling har fået et sundt twist! Prøv den skønne opskrift på kylling stegt i appelsin, serveret med ovnbagte gulerødder.

clock 40 minutter
printer Print
plate 2 personer

2 stk. kyllingebryst med skind
1 fed, knust hvidløg
Salt og peber
2 tsk. honning
1 tsk. olivenolie
2 små appelsinbåde
Frisk rosmarin
600 g gulerødder
½ tsk. olivenolie til pensling

Energi pr. person:
375 Kcal
Fedt:
33 %
Protein:
39 %
Kulhydrant:
28 %

Sådan gør du

  1. Skær en tynd skive af hver af de lange sider på gulerødderne, så er de nemmere at få til at ligge lige. Skær derefter gulerødderne i skiver – uden af skære igennem.
  2. Pensl gulerødderne med olie, drys salt, peber og eventuelt lidt rosmarin på, sæt dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  3. Gnid kyllingekødet med hvidløg, salt og peber samt honning, og steg det smukt, gyldent med appelsinstykkerne i cirka 5 minutter på hver side.
  4. Drys rundhåndet med rosmarin, og servér kyllingen sammen med de lækre gulerødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad og Kylling