Sund lørdagskylling
SPONSORERET indhold

Sund lørdagskylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi har givet den klassiske lørdagskylling et sundt twist! Prøv den skønne opskrift på kylling stegt i appelsin, serveret med ovnbagte gulerødder. Få opskriften på den sunde udgave af den klassiske lørdagskylling her:

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
26. sep. 2020 | Opskrift | Fit living
2 personer | Total: 40 min

Ingredienser

2 stk. kyllingebryst med skind
1 fed, knust hvidløg
Salt og peber
2 tsk. honning
1 tsk. olivenolie
2 små appelsinbåde
Frisk rosmarin
600 g gulerødder
½ tsk. olivenolie til pensling

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    375 Kcal
  • Fedt:
    33 %
  • Protein:
    39 %
  • Kulhydrat:
    28 %

Sådan gør du

  1. Skær en tynd skive af hver af de lange sider på gulerødderne, så er de nemmere at få til at ligge lige. Skær derefter gulerødderne i skiver – uden af skære igennem.
  2. Pensl gulerødderne med olie, drys salt, peber og eventuelt lidt rosmarin på, sæt dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  3. Gnid kyllingekødet med hvidløg, salt og peber samt honning, og steg det smukt, gyldent med appelsinstykkerne i cirka 5 minutter på hver side.
  4. Drys rundhåndet med rosmarin, og servér kyllingen sammen med de lækre gulerødder.

Anbefalet til dig