Opskrift på tandoorikylling med spicy mangosalat
SPONSORERET indhold

Tandoorikylling med spicy mangosalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smag verden på grillen med stærk tandoorikylling og sød mangosalat.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
31. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 3 timer, 40 min

Ingredienser

1½ dl yoghurt
4 spsk tandoori pasta (kan fås i de fleste større supermarkeder)
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
4 hele kyllingelår eller 1 kylling skåret i 4-6 stykker
salt

Salat
2 modne mango
1 grøn eller gul peberfrugt
1 rødløg
1 lime
½ tsk korianderfrø
salt
1-2 chili
1 håndfuld frisk koriander

Sådan laver du tandoorikylling

1. Lav en marinade af yoghurt, tandoori pasta, knust hvidløg og citronsaft. Kom kyllingen i en plasticpose og hæld marinaden over. Sørg for at al kødet er dækket af marinade og lad den marinere i mindst 3 timer – gerne natten over.

2. Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær mangoen i strimler og ligeledes peberfrugt og løg. Miks det sammen i en skål og kom limejuice over. Knus korianderfrøene groft i en morter og drys dem over salaten sammen med lidt salt, hakket chili og korianderblade.

3. Tag kyllingen op af posen og tør overskydende marinade af. Grill kødet ca. 30 min på en varm grill. Vend det undervejs. Drys med lidt salt inden servering.

Tip: Laver du tandoori kylling i en almindelig ovn, skal du stege det ved høj temperatur, 250 grader i ca. 20 min. Du kan også bruge ovnens grill – sørg i så fald for at have lang afstand fra kødet til grillen, så det når at blive gennemstegt uden at branke.

Se også opskrift på Flank steak med chimichurri og sprøde brøskrummer.

Nøgleord til denne opskrift: kylling, tandoori, tandoorikylling, mango, mangosalat, opskrift.