Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på tandoorikylling med spicy mangosalat
Foto: Line Thit Klein Tandoorikylling med spicy mangosalat

Opskrift på tandoorikylling med spicy mangosalat

Tandoorikylling med spicy mangosalat

Smag verden på grillen med stærk tandoorikylling og sød mangosalat.

clock 3 timer, 40 minutter
printer Print
plate 4

1½ dl yoghurt
4 spsk tandoori pasta (kan fås i de fleste større supermarkeder)
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
4 hele kyllingelår eller 1 kylling skåret i 4-6 stykker
salt

Salat
2 modne mango
1 grøn eller gul peberfrugt
1 rødløg
1 lime
½ tsk korianderfrø
salt
1-2 chili
1 håndfuld frisk koriander

Sådan laver du tandoorikylling

1. Lav en marinade af yoghurt, tandoori pasta, knust hvidløg og citronsaft. Kom kyllingen i en plasticpose og hæld marinaden over. Sørg for at al kødet er dækket af marinade og lad den marinere i mindst 3 timer – gerne natten over.

2. Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær mangoen i strimler og ligeledes peberfrugt og løg. Miks det sammen i en skål og kom limejuice over. Knus korianderfrøene groft i en morter og drys dem over salaten sammen med lidt salt, hakket chili og korianderblade.

3. Tag kyllingen op af posen og tør overskydende marinade af. Grill kødet ca. 30 min på en varm grill. Vend det undervejs. Drys med lidt salt inden servering.

Tip: Laver du tandoori kylling i en almindelig ovn, skal du stege det ved høj temperatur, 250 grader i ca. 20 min. Du kan også bruge ovnens grill – sørg i så fald for at have lang afstand fra kødet til grillen, så det når at blive gennemstegt uden at branke.

Se også opskrift på Flank steak med chimichurri og sprøde brøskrummer.

Nøgleord til denne opskrift: kylling, tandoori, tandoorikylling, mango, mangosalat, opskrift.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tandoori, Sunde salater, Grillmad, Sommer, Kylling, Indisk mad og Hovedret