Opskrift på flank steak med chimichurri og sprøde brødkrummer
SPONSORERET indhold

Flank steak med chimichurri og sprøde brødkrummer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Flanksteak er en overset udskæring, der er billig, men bliver superlækker på grillen.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
31. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

Brødkrummer
2 tykke skiver daggammelt hvedebrød
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt

800 g flanksteak, evt 2 stykker
salt og sort peber
1 spsk olivenolie

Chimichurri-dressing
1 håndfuld persille
6-8 friske salvieblade
1 kvist rosmarin
2 tsk dijonsennep
5 spsk olivenolie
saft af ½ citron
1 chili
salt og sort peber

Sådan laver du flank steak

1. Tænd ovnen og smuldr brødet i grove krummer. Kom det i en bradepande med bagepapir og knus hvidløg over. Bland det med olie og drys med salt. Rist krummerne sprøde i ovnen i ca. 8 min. Læg til side.

2. Lav dressingen ved at hakke krydderurterne groft. Kom dem i en skål med sennep. Rør olie og citronsaft i, hak chilien fint og bland i dressingen og smag til med salt og godt med sort peber.

3. Krydr kødet med salt og sort peber og gnid det i olie. Grill det hårdt på en meget varm grill, ca. 2-4 min pr. side. Kom kødet over på et bræt og kom dressingen over. Drys med brødkrummer og skær kødet i skiver på tværs af fibrene inden servering.


Se også opskrift på Grønsagsspyd med chimichurri og sprøde brødkrummer.