
Flank steak med chimichurri og sprøde brødkrummer
Flanksteak er en overset udskæring, der er billig, men bliver superlækker på grillen.
Ingredienser
Brødkrummer
2 tykke skiver daggammelt hvedebrød
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt
800 g flanksteak, evt 2 stykker
salt og sort peber
1 spsk olivenolie
Chimichurri-dressing
1 håndfuld persille
6-8 friske salvieblade
1 kvist rosmarin
2 tsk dijonsennep
5 spsk olivenolie
saft af ½ citron
1 chili
salt og sort peber
Sådan laver du flank steak
1. Tænd ovnen og smuldr brødet i grove krummer. Kom det i en bradepande med bagepapir og knus hvidløg over. Bland det med olie og drys med salt. Rist krummerne sprøde i ovnen i ca. 8 min. Læg til side.
2. Lav dressingen ved at hakke krydderurterne groft. Kom dem i en skål med sennep. Rør olie og citronsaft i, hak chilien fint og bland i dressingen og smag til med salt og godt med sort peber.
3. Krydr kødet med salt og sort peber og gnid det i olie. Grill det hårdt på en meget varm grill, ca. 2-4 min pr. side. Kom kødet over på et bræt og kom dressingen over. Drys med brødkrummer og skær kødet i skiver på tværs af fibrene inden servering.
Se også opskrift på Grønsagsspyd med chimichurri og sprøde brødkrummer.
Tip
Chimichurri er en urtedressing fra Argentina, som bruges til grillet kød eller fisk. Du kan komme hvad som helst af krydderurter i din chimichurri. Prøv også mynte, oregano, merian og basilikum.