
Grøntsagsspyd med chilimarinade
Brug masser af lækre grønsager sommeren igennem ved grillen.
Ingredienser
2 peberfrugter
3 rødløg
500 g kogte kolde kartofler
4 spyd eller rosmaringrene
Marinade
½ dl sød chilisauce
2 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk groft salt
sort peber
Sådan laver du grønsagsspyd
1. Skær peberfrugterne i store tern og skær rødløg i kvarte. Del større kartofler i halve. Træk skiftevis grøntsager og kartofler på spydene.
2. Rør en marinade sammen af chilisauce, olie, knust hvidløg, salt og groft peber. Pensl spydene på alle sider med marinaden.
3. Grill grøntsagsspydene på alle sider til de er gyldne og lækre. Pensl en ekstra gang med marinaden inden servering.
Se også opskrift på Svinekotelet med hvide asparges, brunet citronsmør og kapers.
Tip
Du kan give spydene mere karakter ved at komme store tern af grillosten halloumi på. Den holder formen, selvom den bliver varmet op.