Pizza opskrift med bresaola og rucola

Pizza med bresaola og rucola

4

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 25 g gær
  • 2½ dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt.
  • Fyld:
  • 150 g mozzarella, i skiver
  • lidt olienolie
  • salt og peber
  • 10 skiver bresaola
  • 100 g rucola
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i ½ dl lunken vand, tilsæt 2 spsk hvedemel og lad det stå i 30 minutter. Rør derefter resten af vandet i sammen med salt og hvedemel. Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning i to timer.
  2. Del herefter dejen i to klumper, der hver rulles ud til en rund tynd pizza.
  3. Fordel mozzarella over pizzaerne, dryp med lidt olivenolie, salt og peber.
  4. Læg dem på bageplader og bag straks i ovnen ved 225 grader 25-30 minutter. Straks pizzaerne tages ud af ovnen, fordeles bresaola og rucola på pizzaen, der serveres straks.
  5. Jeg elsker pizzaen med den friske salat, selv om varmen får den til at skvatte lidt sammen

TIP

Pizzaen kan også serveres som snack enten ved at skære pizzaen ud i mindre stykker eller forme – og bage mange små pizzaer, der så kun skal have 8-10 minutter i ovnen.