-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
Svampe-fritatta
Fritatta er noget af det hurtigste og skønneste hverdagsmad. Du kan bruge rester af dampede grøntsager, kartofler, korn, ost, eller hvad du vil. Her får du den med masser af skønne svampe.
Ingredienser
- 200 g østershatte
- 200 g kejserhatte
- 200 g bøgehatte
- olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 8 æg
- 2 spsk tyk yoghurt, 2 %
- salt og peber
- 75 g blød gedeost
- Topping:
- 2 store håndfulde oregano
- 200 g smagfulde tomater
- 1 skalotteløg
- 1 håndfuld små, sorte oliven
- lidt æbleeddike
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Tjek svampene for jord, og børst det af. Skyl kun, hvis absolut nødvendigt.
- Skær den nederste, træede del af østershattene og kasser den. Gør det ved bøgehatte og kejserhatte, hvis nødvendigt.
- Pluk og skær svampene i grove stykker, og rist dem i olivenolie på en varm pande i ca. 6-8 minutter, eller til de er gyldne. Vælg en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær hvidløget i tynde skiver, og kom det med på panden, når svampene er gyldne.
- Pisk æg, yoghurt, salt og peber sammen. Smuldr gedeost i æggemassen, og hæld massen på panden. Lad æggemassen sætte sig i bunden. Sæt hele panden ind i ovnen, og lad den bage færdig, til den er gylden.
- Pluk oreganoen groft, og skær tomaterne i mundrette stykker. Skær løget i tynde skiver.
- Vend tomater, løg, oregano og oliven sammen med eddike, olivenolie, salt og peber.
- Anret fritattaen toppet med oregano og tomat, og server straks. Eventuelt med groft brød eller rugbrød til.
PRØV OGSÅ: Peberrodssuppe med blåmuslinger