Malene: ”Det er så vildt, hvad min krop kan”

Malene: ”Det er så vildt, hvad min krop kan”

Det var et hårdt slag for 35-årige Malene fra Aalborg, da hun fik konstateret brystkræft. Heldigvis gjorde kombinationen af støtte fra omgangskredsen, et offentligt træningstilbud og en ulmende forelskelse alverden til forskel. Læs Malenes historie her.

Da Malene i 2021 fik konstateret brystkræft, var det ikke fordi livet i forvejen var en dans på roser. I årene inden da havde hun allerede været igennem to hjernerystelser, en sygemelding og en skilsmisse. Så da hun håbede på ro og fred til at få hverdagen for hende og hendes to børn på fode igen, stod hun pludselig med endnu en sygdom.

”Da jeg fandt en knude i mit højre bryst, var det som at blive slået hjem i ludo. Med alle brikker på én gang. Tiden med kemo var utroligt hård, selvom jeg fik alverdens støtte fra familie, venner og mine børns far. Jeg var indlagt flere gange, mistede håret og blev så svag. Og så var det værste, at jeg ikke måtte se mine børn i lang tid,” fortæller Malene om den hårde periode.

Træning ændrede det hele

Da Malene var i kemoforløbet, blev hun tilbudt at deltage i projektet ’Krop & Kræft’, der beviseligt reducerer træthed, forbedrer den fysiske kapacitet og øger energiniveauet for folk i kræftbehandling. Det kickstartede træningen og Malenes vej tilbage mod en sund, stærk krop.

”Træningen satte gang i min rejse tilbage mod at føle mig som mig selv igen. Som den stærke, sunde Malene, der ikke kunne væltes af lidt stormvejr. Nu fylder bevægelse virkelig meget. Jeg træner hver dag – både løb, crossfit og styrketræning,” siger Malene.

Fra coach til kæreste

Midt i kemoen blev Malene også kontaktet af en coach, der selv havde mistet sin mor til kræft. Han tilbød at hjælpe hende yderligere med træningen – et tilbud, Malene takkede ja til.

”Vi startede stille ud med gåture, svømning og let træning. Og en masse gode snakke. I takt med at jeg kunne træne mere og mere, blev vores samtaler også bedre og bedre. Så efter tre måneder blev vi kærester,” smiler Malene.

Malene mener selv, at kæresten Tommy har en stor andel i, at hun er, hvor hun er i dag. For selvom man har masser af støtte fra familie og venner, kan kræft føles som en utrolig ensom sygdom. Når Malene har svære dage eller er trist, hiver Tommy hende af sted, taler hende igennem tankerne og er der bare.

Malene_IG.png

Malene Skørbæk Madsen

Malene er 35 år og bor ved Aalborg sammen med kæresten Tommy og deres fem sammenbragte børn.

I 2021 fik hun konstateret brystkræft og fik umiddelbart efter fjernet begge bryster samt startede en medicinsk behandling, der satte hende i en kunstig overgangsalder.

Malene er nu konstateret kræftfri og er på vej tilbage på arbejdsmarkedet, hvor hun leder efter det perfekte fleksjob som pædagog.

Newline_1_3H4A0505_NY.jpg

Alle skridt tæller

Mange har svært ved at få trænet, fordi sygdommen er så drænende, og kroppen er så træt. For det ér hårdt med både bivirkninger og det følelsesmæssige pres. Men for Malene har motionen haft så stor betydning, at hun håber, andre kan blive inspireret af hendes historie:

”Jeg føler mig stærkere både fysisk og mentalt. Hvor jeg før følte, at min krop svigtede mig, har jeg nu fået den vildeste respekt for alt det, kroppen rent faktisk kan. Bare en lille gåtur kan jo gøre en stor forskel. Så selvom jeg stadig er svag, er jeg også stærk og har taget styringen. Træning har ændret hele mit liv.”

Kollektionsbillede_malene.jpg

Newline X Støt Brysterne

Forskning viser, at motion virker forebyggende og har en så positiv påvirkning både mentalt og fysisk, at træning sammen med kemoterapi fungerer som en del af behandlingen mod brystkræft*.

Derfor giver Støt Brysterne i samarbejde med Newline ordet til Malene, Karen og Jeanette – tre stærke kvinder, der har trænet sig gennem et brystkræftforløb. Læs deres historier i ALT for damerne og på ALT.dk.

I den forbindelse har Newline udviklet en særlig kollektion af trænings- og løbetøj, hvor der for hvert solgt produkt går 50 kroner ubeskåret til kampen mod brystkræft.                                                              

Se udvalget og støt her. 

*https://www.auh.dk/patientvejledninger/kraftafdelingen/traning/krop-og-kraft

Se fuld kampagnevideo nedenfor.