Lav den bedste hyldeblomstsaft
Foto: Slavica Stajic / Alamy Stock Photo | Så er det nu! Hylden er sprunget ud flere steder og det er tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret.
BoligLiv

Opskrift på hyldeblomstsaft

Lav den bedste hyldeblomstsaft

Del på

Når hylden blomstrer, gælder det bare om at få plukket de fine hvide hyldeblomster, og selv lave den lækreste hyldeblomstsaft. Det er hverken svært eller besværligt at lave sin helt egen hyldeblomstsaft - se hvordan, du gør her:

Af Bente Halkjær Jensen og Lene Nissen/Peekaboo | 24.maj.2016 | Mad

0 MIN.

Hyldeblomstsaft


Kan også bruges til lækker is - se BoligLivs opskrift her

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Kategori

Sådan gør du:

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

 

TIP
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.

Del på
Kommentarer (0)