Sådan laver du den bedste hyldeblomstsaft
Foto: Slavica Stajic / Alamy Stock Photo | Så er det nu! Hylden er sprunget ud flere steder og det er tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret.
BoligLiv

Opskrift på hyldeblomstsaft

Lav den bedste hyldeblomstsaft

Når hylden blomstrer, gælder det bare om at få plukket de fine hvide hyldeblomster, og selv lave den lækreste hyldeblomstsaft. Det er hverken svært eller besværligt at lave sin helt egen hyldeblomstsaft - se hvordan, du gør her:

Af Bente Halkjær Jensen og Lene Nissen/Peekaboo 07.jun.2017 Mad

30 MIN.

Ca. 1. 5 l hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

Sådan gør du:

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.


2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.

PRØV OGSÅ: Rabarber-hyldeblomst-drik


3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.


4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

 

TIP
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.

Gode råd til at plukke hyldeblomster


Hyldeblomstbuskene vokser vildt og findes overalt i skove, på enge, langs vejene og i haver.

Det er buskenes blomsterkroner, man skal have fat i, og man beregner cirka 30 blomsterkroner per 1 ½ liter færdig saft.

Det er en god idé at plukke blomsterne om morgenen, da det er duggen, der holder på blomsternes aroma.

Desuden skal man endelig ikke skylle blomsterkronerne, når man kommer hjem, men i stedet ryste dem fri for insekter og andet skidt.

(Kilde: Voresborn.dk)

Henter...