SPONSORERET indhold
Pizza med parmaskinke og artiskokker
Hjemmelavet pizza smager skønt. Gå italienerne i bedene og bag din egen pizza helt fra bunden. Denne smager himmelsk - og måske bliver den også en fast aftensmad-favorit hjemme hos jer?
(4 personer)
Ingredienser
PIZZADEJ:
- 12 g gær
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 4 dl lunkent vand
- 600 g pizzamel (fint durummel)
FYLD:
- 2 spsk. olivenolie
- 4 skiver parmaskinke
- 1 glas artiskokhjerter (120 g i drænet vægt)
- 250 g frisk mozzarella
- Olivenolie
- 2 håndfulde rucola
TOMATSOVS:
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. balsamico
- 1 spsk. tørret oregano
- 500 g passata (pureret tomat)
- 2 dl vand
- Salt og peber
- 4 dråber tabasco
PIZZADEJEN - trin for trin:
- Kom gær, sukker og salt i en skål. Hæld lunken vand over, og rør, til gæren bliver opløst.
- Tilsæt mel, og ælt til en smidig og blød dej i mindst 10 minutter. på et melstrøget køkkenbord. Kom dejen tilbage i skålen, og sæt den et lunt sted med et viskestykke over. Lad dejen hæve en time til dobbelt størrelse.
LAV TOMATSOVSEN - trin for trin:
- Pil løg og hvidløg. Hak begge fint.
- Opvarm olie i en gryde. Svits løg og hvidløg, til det lige falder sammen. Tilsæt sukker og balsamico, og kog ind i et minut.
- Kom oregano og passata i gryden sammen med 2 dl vand. Krydr med salt, peber og tabasco. Kog tomatsaucen ind i 10-12 minutter, til den tykner
LAV PIZZAEN:
- Rul pizzadejen ud på et melstrøget bord. Form dejen til en stor pizzabund. Kom pizzabunden på en bageplade med bagepapir.
- Fyld: Tænd ovnen på 225 grader. Pensl pizzabunden med olivenolie og smør den derefter med et tyndt lag tomatsauce.
- Riv parmaskinke i strimler, og fordel den på pizzabunden. Læg artiskokhjerter rundt på pizzaen. Skær mozzarella i skiver, og fordel den rundt på pizzaen.
- Dryp pizzaen med olivenolie. Bag den på midterste ovnribbe i 25-30 minutter. Pynt den færdigbagte pizza med rucola, og dryp med olivenolie.